Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνα για να σωθεί η πλαζ του Μον Ρεπό ξεκινάει η ομάδα «Μον Ρεπό, αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων»

Μον Ρεπό
17 Ιανουαρίου 2024 / 20:12
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πολιτιστικοί σύλλογοι, κάτοικοι και αιρετοί ενημερώθηκαν σε εκδήλωση στο Φλαγγίνειο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συντονισμός συλλογικοτήτων ξεκινάει με πρωτοβουλία της ομάδας "Μον Ρεπό, αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων" προκειμένου να ξαναβρεί το λαϊκό της χαρακτήρα η πλάζ του Μον Ρεπό και να διασωθεί ο πόντες που είναι υπο κατάρρευση.

Στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα στο Φλαγγίνειο, επισημάνθηκε το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών σε απρόσκοπτη πρόσβαση και χρήση των παραλιών, δικαίωμα που τα τελευταία χρόνια όλα και πιο συχνά παραβιάζεται από επαγγελματίες, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος τήρησης των όρων της σύμβασης.

 

 

Οι κάτοικοι έχουν ήδη αποστείλει ένα κείμενο στην προηγούμενη δημοτική αρχή, στο οποίο -όπως ειπώθηκε- δεν έλαβαν απάντηση.

Μαζί με άλλες συλλογικότες, έχουν σκοπό να επεξεργαστούν και να διεκδικήσουν επίλυση σε μια σειρά αιτημάτων. 

Μεταξύ άλλων, θεωρούν απαραίτητη τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης, την επαναφορά του αμαξιδίου ΑΜΕΑ και του ναυαγοσώστη, τη συντήρηση της παραλίας και τον καθαρισμό του βυθού, καθώς και την επισκευή του πόντε. 

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Καρδόνας, Καθημερινότητας Τάκης Θεοτόκης, Καθαριότητας Σπύρος Νεράντζης, ο Γραμ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέκος Μιχαλάς, ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης, ο Σύλλογος Γαρίτσας κ.α.

ΦΩΤΟ/VIDEO@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.