Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινούν καθαρισμοί στη δασική έκταση του Μον Ρεπό

Μον Ρεπό
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:18

Ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 3 μήνες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Για πρώτη φορά εκτελούνται εκτεταμένοι καθαρισμοί στο Μον Ρεπό σε όλη τη δασική έκταση. Μετά από σχετικό αίτημα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου προς το Υπ. Περιβάλλοντος, το οποίο έγινε αποδεκτό, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση, προχώρησε η διαγωνιστική διαδικασία και αναδείχθηκε ανάδοχος ο οποίος έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγες ημέρες.

Η ανάδοχος εταιρεία ξεκίνησε και πραγματοποιεί τους απαραίτητους καθαρισμούς σε 175 περίπου στρέμματα έκτασης και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 3 μήνες. Όπως επεσήμανε εκπρόσωπος του αναδόχου σε σχετική σύσκεψη που έγινε χθες στο γραφείο της Δημάρχου Μ. Υδραίου παρουσία του Αντιδήμαρχου Πρασίνου και Πολ. Προστασίας Χάρη Γιώτη, παραγόντων των Υπηρεσιών Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου καθώς και της εκπροσώπου της Διεύθυνσης Δασών Κέρκυρας, ο χρόνος ολοκλήρωσης δεν θα εξαντληθεί.

Σημειώνεται ότι τη σχετική σύμβαση υπέγραψε με τον ανάδοχο ο Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης για λογαριασμό του Υπ. Περιβάλλοντος.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν τεχνικής φύσεως ζητήματα ενώ η Δήμαρχος τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση της αναδόχου εταιρείας για συνεργασία προκειμένου να υποβοηθήσουν όπου χρειαστεί το έργο καθώς «οι κήποι είναι για όλους μας, αποτελούν μοναδικό τόπο αναψυχής και στο σύνολό του το Μον Ρεπό έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για τους Κερκυραίους.»