Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέταρτο «σφυρί» για του Δεσύλλα στις 15 Μάη

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ
17 Απριλίου 2024 / 16:17
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η τιμή πρώτης προσφοράς μειώθηκε στα 5.354.050 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε τέταρτο e - πλειστηριασμό και με σημαντικά μειωμένο το αντίτιμο βγαίνει το πρώην βιομηχανικό συγκρότημα «Δεσύλλα», έκτασης 37 στρεμμάτων. Η επαναληπτική διαδικασία, μετά την ματαίωση της προηγούμενης στις 3 Απριλίου, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από υποψήφιους αγοραστές, έχει προγραμματιστεί να γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 10 το πρωί.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει πέσει στα 5.354.050 ευρώ, δηλαδή στο 65% της αρχικά ορισθείσας στα 8.237.000 ευρώ. Το ακίνητο - φιλέτο οδηγείται σε νέο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μετά από σχετική δήλωση συνέχισης από την επισπεύδουσα Τράπεζα Πειραιώς, ως προς χρέη των ιδιοκτητών του, ύψους 500.000 ευρώ. Η ανάρτηση της επαναληπτικής διαδικασίας στις αντίστοιχες ιστοσελίδες δημοσιεύσεως πλειστηριασμών έγινε σήμερατο πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώην βιομηχανικό συγκρότημα βγήκε για πρώτη φορά σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 8 Νοεμβρίου 2023, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 8,23 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατέληξε άγονος, ελλείψει πλειοδοτών. Το ίδιο συνέβη και στον επαναληπτικό, που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 2024 με το ίδιο τίμημα, όπως και στον επόμενο στις 3 Απριλίου, παρότι η τιμή είχε πέσει τότε στα 6.589.600 ευρώ.

 

Ο Δήμος

 

Την πολιτική βούληση να το διεκδικήσει σε απευθείας διαπραγμάτευση και μέσω της τραπεζικής δανειοδότησης έχει εκφράσει πάντως ο Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, προκειμένου το σημαντικό αυτό τοπόσημο που διαθέτει αρχαιολογικούς θησαυρούς αλλά και τεκμήρια της βιομηχανικής ιστορίας της Κέρκυρας να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου. Αύριο μάλιστα ο κ. Πουλημένος θα μεταβεί στην Αθήνα και όπως είχε δημοσιεύσει η «Ε» στις 10-04-2024 θα έχει σειρά επαφών, μεταξύ των οποίων είναι και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.