Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας:Από τέλος Μαΐου σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος της Κέρκυρας

ΔΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟΣ
01 Απριλίου 2024 / 16:24

Συνάντηση του κυβερνητικού βουλευτή με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων. Που θα εγκατασταθεί η 15η ΕΜΟΔΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤ. ΓΚΙΚΑ) Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο Αναστάσιο Καρατζά, είχε ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ιονίων Νήσων και στην προετοιμασία εν όψει της Αντιπυρικής Περιόδου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας της 15ης ΕΜΟΔΕ που πρόσφατα ιδρύθηκε στην Κέρκυρα. Οι νέοι Πυροσβέστες που θα στελεχώσουν τις ΕΜΟΔΕ παρουσιάστηκαν σήμερα για εκπαίδευση και πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα ως τα τέλη Μαΐου. Η 15η ΕΜΟΔΕ θα στελεχωθεί με περίπου 50 πυροσβέστες και θα στεγαστεί στο Κεντρικό κτήριο της ΠΟΥ (παλαιό Νοσοκομείο). Η δε Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ιονίων Νήσων θα μεταστεγαστεί στο κτίριο επί της οδού Ζαφειροπούλου.

Όσον αφορά το θέμα της πυροπροστασίας της παλαιάς πόλης, ο Στέφανος Γκίκας συζήτησε με τον κ. Αρχιπύραρχο την εξέλιξη του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το οποίο η Π.Υ. Κέρκυρας θα παραλάβει ειδικά οχήματα, προσαρμοσμένα για τις ανάγκες της παλιάς πόλης.

Ο βουλευτής από την πλευρά του δήλωσε πως ζήτησε εκ νέου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την εγκατάσταση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται άλλωστε και η έδρα της Περιφέρειας.

Επίσης ο κ. Γκίκας ανέφερε πως υπέβαλλε νέο αίτημα για την εγκατάσταση στον ΟΛΚΕ πυροσβεστικού πλοιαρίου για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τον αυξημένο αριθμό κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν την Κέρκυρα, αλλά και από την λειτουργία των Μαρινών στην Κέρκυρα.

Ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε τέλος ότι παραμένει πάντα, θεσμικά στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την Υπηρεσία στην Κέρκυρα.

 

ΦΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤ.ΓΚΙΚΑ