Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξετάζεται η αλλαγή χωροθέτησης του ανοικτού κολυμβητηρίου

ΔΕΠΑΝ
21 Μαρτίου 2024 / 21:23
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος ενημερώθηκε από τον Γεν. Διευθυντή της ΔΕΠΑΝ για την πορεία των δύο αθλητικών έργων που είναι ενταγμένα στο "Αντ. Τρίτσης"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κρίσιμη συνάντηση για την πορεία δύο δρομολογημένων αθλητικών εγκαταστάσεων είχε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος με την ΔΕΠΑΝ που έχει αναλάβει την κατασκευή Γυμναστηρίου του Δήμου στις Αλυκές και τις μελέτες για ανοικτό κολυμβητήριο στον ΝΑΟΚ. Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΑΝ Βασίλης Κουτσιώρης, που βρισκόταν στην Κέρκυρα, ενημέρωσε τη δημοτική αρχή για την πρόοδο εργασιών των δύο έργων.

Ένταξη στο Αντ. Τρίτσης

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο έργα είναι ενταγμένα με την ίδια απόφαση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και εκτελούνται από την ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη) δυνάμει προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο. 

Το έργο της ανέγερσης Γυμναστηρίου συμβασιοποιήθηκε με τον εργολάβο λίγο πριν τελειώσει η θητεία της Δημαρχίας Υδραίου. Το δε έργο της εκπόνησης μελετών για κολυμβητήριο, είναι σε εξέλιξη από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΠΑΝ και σύμφωνα με την τελευταία παράταση που δόθηκε τον Ιανουάριο 2024, οι μελέτες είναι παραδοτέες στις 28/7/2024. 

Αλυκές: Τρίμηνη καθυστέρηση

Όπως ενημέρωσε τον Δήμαρχο ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΑΝ, οι εργασίες για την ανέγερση του Γυμναστηρίου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, καθώς το βαλτώδες υπέδαφος του οικοπέδου ανάγκασε τους μελετητές να αλλάξουν τα σχέδια της θεμελίωσης, αποφεύγοντας την κατασκευή υπόγειων χώρων. Ο εργολάβος πάντως αναμένεται να εγκατασταθεί πολύ σύντομα και δεν προβλέπεται κάποια σημαντική καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου.

Ωστόσο το θέμα του ανοικτού κολυμβητηρίου στον ΝΑΟΚ είναι πιο σύνθετο. Οι 10 μελέτες που έχουν ανατεθεί στη ΔΕΠΑΝ, εκτελούνται μέν, ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, η χωροθέτηση του έργου θεωρείται επισφαλής.

Χωρίς αδειοδότηση οι εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ

Όπως δήλωσε στην "Ε" ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, ο μελετητής επεσήμανε ότι ακόμα και όταν γίνει η αναμενόμενη παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, στο επόμενο στάδιο, που είναι η κατασκευή, θα προκύψουν δύο δυσκολίες: Αφενός η έλλειψη αδειοδότησης των εγκαταστάσεων του ΝΑΟΚ και αφετέρου η  έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.

Η εναλλακτική που έπεσε στο τραπέζι ήταν η αλλαγή χωροθέτησης σε άλλη περιοχή. «Μια ιδέα θα ήταν η μεταφορά του κολυμβητηρίου στις Αλυκές, αλλά αυτό μένει να συζητηθεί με τους αθλητικούς συλλόγους» πρόσθεσε ο Δήμαρχος, ο οποίος θα ενημερώσει άμεσα τα σωματεία για τα δεδομένα που υπάρχουν και θα ζητήσει τις δικές τους προτάσεις. 

Στη συνάντηση του Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου με τον Γεν. Διευθυντή της ΔΕΠΑΝ, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νίκος Βραδής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Κορδόνας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σταμάτης Μάλλιος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.