Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θλιβερή η εικόνα του κολυμβητηρίου που φέρει το όνομα του σπουδαίου Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη (photos)

Κολυμβητήριο
23 Φεβρουαρίου 2023 / 15:56

Το κολυμβητήριο με το σημαντικό για τον αθλητισμό όνομα, παρουσιάζει σήμερα αυτές τις θλιβερές εικόνες, που μιλούν από μόνες τους

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Αν και το κολυμβητήριο του ΕΑΚΚ φέρει το μεγαλοπρεπές «Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης», ως υπενθύμιση και έμπνευση για τη νεολαία που αθλείται, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, δημιουργεί αμφιβολίες ακόμα και για την ασφάλεια του αθλουμένων.

Το Αύγουστο του 2016 η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, ανέλαβε την πρωτοβουλία μετονομασίας του Κολυμβητηρίου Κέρκυρας, μετά την κατάκτηση του Αργυρού Μεταλλίου από τον Σπύρο Γιαννιώτη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Ωστόσο, η πολιτεία έχει επιδείξει προκλητική αδιαφορία απέναντι σε επανειλημμένες εκκλήσεις κοινωνικών, αθλητικών και πολιτικών φορέων για τη συντήρηση των υποδομών του. 


    Κλειστό γυμναστήριο


      Κολυμβητήριο 




    Κολυμβητήριο 


  Κολυμβητήριο 



  Κολυμβητήριο 



    Κλειστό γυμναστήριο

Το μέγεθος των φθορών που έχει υποστεί, όπως μαρτυρούν αδιάψευστα και οι φωτογραφίες, θυμίζει ζημιές από σεισμό. Στην πραγματικότητα οι εικόνες αυτές είναι αποτέλεσμα δεκαετιών εγκατάλειψης, μολονότι οι εκάστοτε ηγεσίες των υπουργείων επισκέπτονται το νησί των Φαιάκων και υπόσχονται τα πάντα, ενώ τα προβλήματα είναι απολύτως γνωστά σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την αυτοδιοίκηση.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις μικρής κλίμακας που έχουν επιχειρηθεί κατά καιρούς, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν.

Για την τραγική εγκατάλειψη του ΕΑΚΚ έχει χυθεί άπειρο μελάνι. Κι όμως, το κολυμβητήριο με το σπουδαίο όνομα, εξακολουθεί σήμερα να παρουσιάζει αυτές τις θλιβερές εικόνες, που μιλούν από μόνες τους... 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ