Τετάρτη 03.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ο καιρός γαρ εγγύς» για το Κλειστό Γυμναστήριο στο Βορρά

Κλειστό γυμναστήριο Βόρειας Κέρκυρας
01 Ιουλίου 2024 / 14:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με τη φράση «Ο καιρός γαρ εγγύς» για κλειστό γυμναστήριο, ο Δήμος της Βόρειας Κέρκυρας ενημέρωσε ότι η άδεια εκδόθηκε και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη φράση «Ο καιρός γαρ εγγύς» για κλειστό γυμναστήριο, ο Δήμος της Βόρειας Κέρκυρας ενημέρωσε ότι η άδεια εκδόθηκε και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι πάνε είκοσι χρόνια από όταν έγιναν ο Ολυμπιακοί αγώνες στη χώρα μας και σε αντιστάθμισμα των έργων που είχαν γίνει στην Αθήνα γι αυτούς με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» μπορούσαν να γίνουν σε όλη την Ελλάδα αθλητικά έργα. Τότε στη Βόρεια Κέρκυρα τόσο ο Δήμος Θιναλίων, όσο και ο Δήμος Εσπερίων είχαν «πάρει χρηματοδότηση» για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου και μάλιστα τα είχαν αναγγείλει, προς τιμήν της Ολυμπιονίκης Μαρίας Γεωργάτου, αλλά… ΠΟΤΕ δεν έγιναν και καμιά δικαιολογία ΔΕΝ υπάρχει γι αυτό.

Η ανάγκη τα παιδιά της Βόρειας (όπως και της Νότιας) Κέρκυρας να έχουν ένα κλειστό Γυμναστήριο, οδήγησε την ΠΙΝ στην προσπάθεια χρηματοδότησης τους και είναι 5,6 χρόνια που περιμένουμε να μπουν τα θεμέλια και κυρίως να δοθεί ένα σε χρήση. Σίγουρα δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη να γίνει, αλλά ως σήμερα δεν είχαμε κάτι χειροπιαστό.

Λέμε ως σήμερα (1/7) αφού ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας με δελτίο τύπου μας ενημέρωσε ότι έβγαλε Οικοδομική άδεια για κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή των Σφακερών και μάλιστα την δημοσιοποίησε, οπότε υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Αυτό που περιμένουμε δεν είναι το ξεκίνημα, αλλά η υλοποίηση ενός έργου που θα παραδοθεί για χρήση στην νεολαία. Σε όλη την δημοσιογραφική μας πορεία έχουμε δει και έχουμε ακούσει τόσα και ας μας συγχωρέσουν όλοι που είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Ποιος φταίει και γιατί, λίγο ενδιαφέρει την νεολαία και τον αθλητισμό όταν δεν υλοποιούνται υποσχέσεις.

 

Το δελτίο τύπου (1/7/2024) του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

 

ΘΕΜΑ: «Ο καιρός γαρ εγγύς» για το Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Θεμελιώνουμε. Προχωράμε. Οι ανήθικες σκευωρίες, οι υπόγειες διαδρομές, «ένθεν - κακείθεν» αποκαλύπτονται. Σε λίγο καιρό η αθλητική καρδιά του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας θα χτυπά δυνατά στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και στο οικόπεδο που δώρισε από το περίσσευμα καρδιάς ο Κώστας Μιχαήλ Μαχειμάρης στην ευρύτερη περιοχή Ρόδας Καρουσάδων. Για τη Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας είναι ένα τοπόσημο με ξεχωριστή σημασία. Η συνολική προσπάθεια, πολεμήθηκε και λοιδορήθηκε όσο τίποτα άλλο. Η Δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας όμως έχει αποδείξει ότι μιλά με έργα πνοής, δεν ασχολείται με τις υπόγειες διαδρομές που στόχο έχουν τις τιμωριτικές ακυρώσεις έργων. Η οικοδομική άδεια, μετά από την A/A Αίτηση 1522079 μας, από την ΥΔΟΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ είναι πλέον πραγματικότητα και έχει στοιχεία έκδοσης Α/Α Πράξης 1104009 με Ημ/νία έκδοσης πράξης 28/06/2024. Η σίγουρη υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι όρθιοι θα παλέψουμε κάθε αντιξοότητα με υπομονή, επιμονή και εργατικότητα για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να εξασφαλίσουμε την καλύτερη ποιότητα στη ζωή των ανθρώπων του δήμου μας.

 

Πέρασαν είκοσι χρόνια από όταν είχαν αναρτηθεί αυτές οι πινακίδες στη Βόρεια Κέρκυρα και υποσχόταν κλειστά γυμναστήρια ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΑ ΣΠΟΡ)

Η 1η σελίδα της Οικοδομικής άδειας ΦΩΤΟ@ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια