Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διέπρεψε το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες!

7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
12 Μαρτίου 2024 / 14:08

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 650 μαθητές και μαθήτριες από 52 σχολεία της Ελλάδας και της Ομογένειας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις ημέρες 7- 9 Μαρτίου 2024 έλαβαν χώρα στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη οι 10οι Πανελλήνιοι Καλλιτεχνικοί Μαθητικοί Αγώνες. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 650 μαθητές και μαθήτριες από 52 σχολεία της Ελλάδας και της Ομογένειας. Στους αγώνες συμμετείχε και το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, με την χορωδία του, υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού Σμαράγδας Παπατσάκωνα.

Η χορωδία διαγωνίστηκε στην κατηγορία «Μουσική», παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε 5 συνολικά τραγούδια, από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Η χορωδία έλαβε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό, ενθουσιάζοντας το κοινό και την κριτική επιτροπή.

Με την ευκαιρία του διαγωνισμού το σχολείο διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή, με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τις 7 συνολικά πολιτιστικές ομάδες που λειτουργούν εθελοντικά, ώστε τα παιδιά να έχουν εναλλακτικές προτάσεις παιδείας, πέρα από το σχολικό πρόγραμμα και ως ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  Τα παιδιά επισκέφθηκαν τη Βεργίνα και το μουσείο της, παρακολούθησαν παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, επισκέφθηκαν το κέντρο τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης