Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζεστό παραμένει το ενδιαφέρον του Δήμου για το πρώην Εργοστάσιο Δεσύλλα

Εργοστάσιο Δεσύλλα
05 Μαρτίου 2024 / 10:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αγκάθι στη σύναψη δανείου, η υποβολή των τριών τελευταίων ισολογισμών - Πρέπει να τακτοποιηθούν με διαδικασίες εξπρές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ταχύτατους ρυθμούς θα πρέπει να κινηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου, προς την επιχείρηση απόκτησης του ιστορικού ακινήτου του Εργοστασίου Δεσύλλα, καθώς το ενδιαφέρον παραμένει ζεστό.  Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Καρύδη, κατά την πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου, έχουν διευκρινήσει ότι ο Δήμος δεν επιτρέπεται από τον νόμο να συμμετάσχει σε πλειστηριασμό, οπότε η μοναδική εναλλακτική είναι η απ' ευθείας διαπραγμάτευση για την αγορά.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, για να εξασφαλιστεί το ποσό που θα απαιτηθεί για αγορά του ακινήτου, ο Δήμος θα πρέπει να δανειοδοτηθεί από πιστωτικό ίδρυμα. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις θα είναι περίπου 600.000 ευρώ για δεκαετές δάνειο ή 500.000 ευρώ για δωδεκαετές (με επιτόκιο περίπου 5%).

Αγκάθι ωστόσο αποτελεί η προϋπόθεση που τίθεται από την Τράπεζα, να υποβληθούν οι ισολογισμοί των τριών τελευταίων ετών, οι οποίοι όμως δεν έχουν συνταχθεί και δεν έχουν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Στέφανος Πουλημένος ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες να διεκπεραιώσουν την εκκρεμότητα αυτή το συντομότερο δυνατό, ώστε να είναι εφικτή η σύναψη δανείου. 

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο έχει βγει σε πλειστηριασμό δύο φορές από την Τράπεζα Πειραιώς, και δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 8,2 εκ. ευρώ ενώ στη συνέχεια, η τιμή θα πέσει στο 80%. Αν και πάλι δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, τότε η τιμή εκκίνησης μπορεί να φθάσει στο 65%.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.