Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργοστάσιο Δεσύλλα: Αίτημα του Δήμου στην Πειραιώς για εξάμηνη αναστολή του πλειστηριασμού

Εργοστάσιο Δεσύλλα
19 Απριλίου 2024 / 14:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Κατόπιν διαπραγμάτευσης με τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς που συνάντησε στην Αθήνα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς που έχει ήδη αναγγείλει τον τέταρτο γύρο πλειστηριασμού του πρώην εργοστασίου Δεσύλλα, έχει προχωρήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι τρεις πλειστηριασμοί απέβησαν άγονοι, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, ωστόσο η τιμή πλέον έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την αρχική (8,2 εκ. ευρώ), φθάνοντας στα 5,3 εκ. ευρώ, μειωμένη δηλαδή κατά 65%. Κατά τη επίσκεψή του στην Αθήνα την Πέμπτη, ο Στέφανος Πουλημένος συναντήθηκε με στελέχη της Τράπεζας, διότι παρόλο που ο δήμος ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ιδιοκτησία του ακινήτου, το ενδεχόμενο να το "χτυπήσει" ενδιαφερόμενος στον τέταρτο γύρο, παραμένει υπαρκτό.

Υπαρκτό είναι ωστόσο και το "αγκάθι" των προσκόμισης ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στα απαραίτητα διακιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στο τραπεζικό ίδρυμα που θα εγκρίνει τη δανειοδότηση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, κατόπιν διαπραγμάτευσης με την Τράπεζα,  ο Δήμος υπέβαλε αίτημα εξάμηνης αναστολής του πλειστηριασμού, ώστε να εξασφαλιστεί ο χρόνος που απαιτείται για τη διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης των ισολογισμών.

Η επιστολή

Μεταξύ άλλων η επιστολή που συντάχθηκε και απεστάλη χθες αναφέρει: «Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, εκφράζοντας τη θέληση όλων των Δημοτικών παρατάξεων και με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, δηλώνει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του υψηλού ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ακινήτου πρώην εργοστασίου Δεσύλλα. Ήδη ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική χρηματοδότηση της αγοράς. Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες διαδικασίες σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες, αιτούμαστε την ανάλογη αναστολή του επικείμενου στις 15 Μαΐου πλειστηριασμού». 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.