Κυριακή 26.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας για τη διεκδίκηση του Εργοστασίου Δεσύλλα

Εργοστάσιο Δεσύλλα
26 Μαρτίου 2024 / 16:34

Κυριακή 31/3 στις 11:30 π.μ. στον χώρο εκδηλώσεων του άλσους Ανεμόμυλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Γαρίτσας το «Άλσος» προσκαλεί τους φορείς και τους συμπολίτες μας σε πολιτιστική και διεκδικητική εκδήλωση, ώστε το εργοστάσιο Δεσύλλα συνολικής έκτασης 37.647τ.μ. να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου και στην χρήση των πολιτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εκδηλώσεων του άλσους Ανεμόμυλου, απέναντι από την είσοδο του εργοστασίου Δεσύλλα στις 31/3, ημέρα Κυριακή, και ώρα 11:30 π.μ.

Θα υπάρξει ενημέρωση για την βιομηχανική και εργατική ιστορία των 150 χρόνων του εργοστασίου.

Δείτε επίσης:  Οι ξεχασμένοι θησαυροί του οικοπέδου Δεσύλλα και οι ευκαιρίες ανάδειξής τους

Τα 15.000 τ.μ. κτηρίων και τα 16.000 τ.μ. ελεύθερου χώρου του εργοστασίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας. Ταυτόχρονα, θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στην τσιμεντοποίηση των 22.000 τ.μ. που θα πνίξουν την πόλη μας και θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα όπως χώροι στάθμευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ.

Η συμμετοχή σας είναι ζωτικής σημασίας για να επιτύχουμε τους στόχους μας και να διατηρήσουμε την πόλη μας ανέπαφη από την υπερβολική ανάπτυξη που δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πολιτών και το περιβάλλον μας.

Η εκδήλωση συνοδεύεται από πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως η νεοδημιουργηθείσα χορωδία Γαρίτσας και χορευτικά από τον Λαοδάμα.