Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ματαιώθηκε και ο δεύτερος πλειστηριασμός του Εργοστασίου Δεσύλλα

Εργοστασιο Δεσύλλα
21 Φεβρουαρίου 2024 / 12:03
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πλειοδότη - Τι δήλωσε στην "Ε" ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο κενό έπεσε και η δεύτερη απόπειρα της Τράπεζας Πειραιώς να εκπλειστηριάσει το ακίνητο του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος Δεσύλλα.

Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός που έγινε σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, έκλεισε στις 12 το μεσημέρι, χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πλειοδότη.

Οι εξελίξεις τώρα περνούν στο "γήπεδο" του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ο οποίος βλέπει με ενδιαφέρον την απόκτησή του για ιστορικούς και πολιτιστικούς λόγους.

Δείτε επίσης: Θα το παλέψει ο Δήμος Κεντρ. Κέρκυρας για το Εργοστάσιο Δεσύλλα

Όπως έχει πρόσφατα επισημάνει στην "Ε" ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, η πλειοψηφία της δημοτικής ομάδας προσεγγίζει το θέμα θετικά και θεωρεί ότι ο Δήμος οφείλει να καταβάλλει κάθε πιθανή προσπάθεια εντός των αντικειμενικών δυνατοτήτων του, για να αποκτήσει το ακίνητο.

Με δεδομένη ωστόσο τη δεινή οικονομική του κατάσταση, η μόνη εναλλακτική είναι η δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όπως αναφέρει ο Στέφανος Πουλημένος, η νομική υπηρεσία γνωμοδότησε θετικά για τη δυνατότητα δανειοδότησης, ωστόσο με ένα "απαγορευτικό": Τη συμμετοχή σε πλειστηριασμό.

«Επομένως, ο Δήμος απαγορεύεται να «χτυπήσει» το ακίνητο στον δεύτερο πλειστηριασμό στις 21 Φεβρουαρίου. Μόνον στην περίπτωση που αποβεί και αυτός άγονος, τότε ο Δήμος μπορεί να διαπραγματευθεί απευθείας με την Τράπεζα Πειραιώς» πρόσθεσε στην "Ε" ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας.  

Σημερινές (21/2/2024) δηλώσεις Δημάρχου στην "Ε":

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.