Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

SOS για τα 5 εκ. του νέου Σχολικού Κέντρου Κοντοκαλίου - Γουβιών

Σχολικό Κέντρο Κοντοκαλίου
24 Ιανουαρίου 2024 / 18:33

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: Συνεχίζουμε να αναζητούμε ευθύνες, να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση και θέλουμε στο πλευρό μας κάθε πολίτη, γονέα και μη, της περιοχής»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Παντελή Γιαννούλη συναντήθηκε την Τρίτη 23/1/24 το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κοντοκαλίου.

Σε ανακοίνωσή τους, μετά τη συνάντηση, αναφέρουν: «Το ΔΣ ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από το ανησυχητικό έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής του "Προγράμματος Τρίτσης", που έκτακτα δημοσιεύτηκε στις 8/1/24, διαμοιράστηκε χωρίς ενημέρωση των Δήμων και κυκλοφόρησε μόνο από δημοσιογραφικές πηγές(!), δίνοντας διορία δημοπράτησης του έργου του νέου Σχολικού Κέντρου Κοντοκαλίου-Γουβιών την 9/2/24!

Οι γονείς της περιοχής μας παλεύουν 30 χρόνια για αυτό το δίκαιο αίτημα που αφορά τα παιδιά του τόπου! Βρισκόμαστε και πάλι σε ένταση, αγωνία αλλά και πίεση που δεν θα σταματήσουμε να ασκούμε στον εκάστοτε υπεύθυνο!

Συνοψίζοντας, μετά από τη συνάντησή μας με τη Δημοτική Αρχή, αλλά και επικοινωνία με τον απελθόντα Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών - Υπεύθυνο έως πρότινος του Φακέλου για το Έργο Νίκο Καλόγερο, λάβαμε την εξής ενημέρωση: 

- Εκκρεμεί το Τοπικό Ρυμοτομικό, ως προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του Έργου. Η αρμόδια Υπηρεσία Χωροταξίας του Δήμου είναι υπεύθυνη για αυτό. 

- Ο Δήμαρχος αλλά και η απελθούσα Δήμαρχος, ως Μέλος και της νεοσυσταθείσας Δημοτικής Επιτροπής, δεσμεύτηκαν για την άσκηση πίεσης στα αρμόδια Υπουργεία για την αναγκαιότατη παράταση δημοπράτησης πέραν του απαράδεκτου χρονικού διαστήματος του ενός μήνα που ορίστηκε!

Μεταφέραμε στη Δημοτική Αρχή την αγωνία μας αλλά και το αυτονόητο αίτημά μας να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μη χαθεί η άμεση αυτή η ευκαιρία για ένα χρηματοδοτημένο συγκεκριμένο Έργο!

Ο απελθών Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι από την αρχή του Προγράμματος Τρίτσης δεν υπήρχε διορία για τη δημοπράτηση. 

Μας μεταφέρθηκε και η μεγάλη πιθανότητα η κίνηση αυτή της Διαχειριστικής Αρχής να αποτελεί πάγια πολιτική τακτική τον αρμόδιων Υπουργείων που μεταφέρουν έργα από Πρόγραμμα σε άλλο Πρόγραμμα - "γέφυρα".

Διεκδικούμε το μέλλον των παιδιών μας! 

Συνεχίζουμε να αναζητούμε ευθύνες και να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση και θέλουμε στο πλευρό μας κάθε πολίτη, γονέα και μη, της περιοχής. Να μην χαθούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ του Προγράμματος Τρίτσης!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου

Ο Πρόεδρος,  Λάππας Ιωάννης  

Η Γραμματέας, Κορωνάκη Αικατερίνη