Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γονείς Κοντοκαλίου: Μην βάζετε εμπόδια στην ανέγερση του σχολείου

Δημοτικό Κοντοκαλίου
07 Οκτωβρίου 2016 / 13:50

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, και πιο πρόσφατα τη Λαϊκή Συσπείρωση, στέλνει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Κοντοκαλίου.

Η περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με επερώτησή της, χαρακτηρίζει ακατάλληλο το οικόπεδο που έχει επιλεγεί στη θέση Πύλα και υποδεικνύει το οικόπεδο στη θέση Σκέρος Γουβιών ως καταλληλότερο για την ανέγερση χολικού συγκροτήματος Γουβιών-Κοντοκαλίου και Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Πλησιάζουμε στο στόχο

Ο σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων απαντά: «Δύο χρόνια τώρα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου, με κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, πιέσεις και επικοινωνία με τις Αρχές, έχει αναδείξει και προχωρήσει το καυτό και χρονίζον θέμα Νέου Σχολικού Κέντρου για τα εκατοντάδες παιδιά της περιοχής του Κοντοκαλίου, αλλά και των Γουβιών. Η υπόθεση του δημοτικού οικοπέδου της Πύλας προχωράει και η απαίτηση του τοπικού πληθυσμού είναι να φτάσει σε ορατά αποτελέσματα. 

Σε όσους πολιτικούς οργανισμούς, συλλόγους, πολιτικούς παράγοντες ή μεμονωμένα πρόσωπα διερωτώνται ή επερωτούν, απαντούμε με ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν φορείς ή πρόσωπα που επιδεικνύουν την πολιτική-λαϊκή ευαισθησία να μη χάσουμε δημόσιες εκτάσεις (Σκέρος)-διεκδικήσεις στις οποίες τους συμπαραστεκόμαστε-, να παροτρύνουν στο σταμάτημα ενός σχολείου σε δημοτικό οικόπεδο(Πύλα);;; 

Το οικόπεδο της Πύλας είναι κατάλληλο


Ενημερώνουμε ότι το οικόπεδο στην Πύλα είναι δημοτικό, κατάλληλο για σχολείο, «καθαρό» από νομικής άποψης και μάλιστα σε θέση ανάμεσα στους οικισμούς που πρόκειται να εξυπηρετήσει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να διαιωνιστούν η παραπληροφόρηση, αλλά ούτε και πολιτικά ή τοπικιστικά παιχνίδια που τα μόνα που βλάπτουν είναι τα παιδιά της περιοχής! 
Διατρανώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όποιον κάτοικο της περιοχής αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση του Σκέρου από το ΤΑΙΠΕΔ και διεκδικούμε Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και χώρους αθλητισμού/πολιτισμού, όπως το έχουμε ξανακάνει έμπρακτα. Οι αγώνες των τοπικών πληθυσμών δείχνουν το δρόμο και μαζί με τους αγώνες διπλανών περιοχών συντελούν σε μια αγωνιζόμενη κοινωνία. Όταν στρέφονται κατά αγώνων άλλων συμπολιτών συντελούν στο να μη γίνει τίποτε -όπως τόσες δεκαετίες- στο να επιφέρουν απογοήτευση, αλλά και επανάπαυση σε όποιον άρχοντα θέλει να δείξει αδιαφορία». 

Ναι στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Εξαιρώντας την κατασκευή του δημοτικού σχολείου, οι γονείς Κοντοκαλίου διευκρινίζουν ότι συνυπογράφουν το αίτημα να ανεγερθεί Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και Χώρος Πολιτισμού - Αθλητισμού στο Σκέρο Γουβιών.