Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη αντιδημάρχου Παιδείας στο Δημοτικό Κοντοκαλίου

Δημοτικό Κοντοκαλίου
24 Μαΐου 2017 / 10:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αντιδήμαρχος παιδείας Βασίλης Καββαδίας και η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και πρώην αντιδήμαρχος παιδείας Μαρία Μουζακίτη, επισκέφθηκαν χθες το δημοτικό σχολείο Κοντοκαλίου

για να ελέγξουν τη κατάσταση και τη πρόοδο των εγκαταστάσεων. Το θέμα αυτό αποτελεί πρόβλημα πολλά χρόνια, ωστόσο ένα από τα βασικότερα προβλήματα, αυτό των μοιρασμένων αιθουσών δεξιά και αριστερά του δρόμου έχει πλέον λυθεί. Από το Πάσχα, μιλάμε πλέον για ενιαίο προαύλιο και ενιαίο σχολικό συγκρότημα αφού ενοικιάστηκαν και διαμορφώθηκαν παράπλευρες αίθουσες της κεντρικής σχολικής μονάδας. Η εξέλιξη ικανοποίησε τους γονείς και τους καθηγητές, αφού τουλάχιστον αποσοβήθηκαν οι κίνδυνοι του δρόμου. Παρ όλα αυτά οι γονείς δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τις υπόλοιπες εκκρεμότητες, όπως την ανάγκη για ανακατασκευή των τουαλετών και  διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του παλιού κτηρίου. Η δημοτική αρχή διαβεβαίωσε τους γονείς ότι έχει δρομολογηθεί έλεγχος από μηχανικό (στο πλαίσιο ελέγχου όλων των σχολικών μονάδων) για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και τόνισε το βασικό της στόχο, αυτόν της ανέγερσης ενός ενιαίου δημοτικού σχολείου Γουβιών - Κοντοκαλίου στη θέση "Πύλα". Αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων προκειμένου να παραχωρηθεί χώρος και να λυθεί το πρόβλημα της προσβασιμότητας προς το νέο σχολικό συγκρότημα.
 
Σε κακή κατάσταση το Δημοτικό Γουβιών
 
Ας μην ξεχνάμε σε αυτό το σημείο ότι το θέμα ανέγερσης σχολικού κτηρίου στην "Πύλα" αφορά και το δημοτικό σχολείο των Γουβιών το οποίο χρειάζεται μεταστέγαση καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά κτηριακά προβλήματα. Κάποια από αυτά τα προβλήματα είναι ο αύλιος χώρος που πλημμυρίζει με τις βροχές, ενώ η σκεπή των κτιρίων βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Οι τουαλέτες χρειάζονται ανακατασκευή και είναι απαραίτητη η μετακίνηση μιας κολόνας της ΔΕΗ που βρίσκεται μέσα στην αυλή του νηπιαγωγείου. Τα σοβαρά αυτά προβλήματα δεν λύνονται παρά τις προσπάθειες εξωραϊσμού του χώρου από τους γονείς  με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου. Όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Νίκος Περδικομάτης, αν δεν δρομολογηθεί τώρα λύση, του χρόνου τα παιδιά θα κληθούν για μία ακόμα σχολική χρονιά να υπομείνουν την κατάσταση που βιώνουν σήμερα. Ως προς αυτό, τόσο η πρώην όσο και ο νυν αντιδήμαρχος Παιδείας δηλώνουν κατηγορηματικά ότι έχει δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί η εργολαβία για τις επισκευές του σχολείου και είναι ζήτημα ημερών η έναρξη των εργασιών.