Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τάκης Μεταλληνός: Τι συμβαίνει με το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων;

Τάκης Μεταλληνός
23 Ιανουαρίου 2024 / 11:49

«Ποιοι παίζουν στα ζάρια την τύχη της διαχείρισης των απορριμμάτων και βάζουν σε περιπέτειες την Κέρκυρα;»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΤΑΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ). Κίνδυνος για την Κέρκυρα, η νέα αποτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης εργολάβου για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων.

Τέσσερα χρόνια, τρείς δημοπρατήσεις, κανένα αποτέλεσμα.

Τι συμβαίνει;

Ποιοί ευθύνονται;

Ποιοί παίζουν στα ζάρια την τύχη της διαχείρισης των απορριμμάτων και βάζουν σε περιπέτειες την Κέρκυρα; Κάποιοι ίσως ηθελημένα, ίσως από ανικανότητα, δημοπρατούν την μελέτη χωρίς αποτέλεσμα.Έτσι δημιουργούνται και συνεχίζονται οικονομικές επιπτώσεις στα οικονομικά των Δήμων με πολλά εκατομμύρια  ευρώ που απαιτούνται για την μεταφορά των απορριμμάτων.

Πιθανόν δε εξ αιτίας των εξελίξεων αυτών και κάποιοι να σκέπτονται την αύξηση των δημοτικών τελών επιβαρύνοντας περαιτέρω τους πολίτες που πληρώνουν πάντα το μάρμαρο.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη γρήγορα να λυθεί το πρόβλημα, μιάς και η μείωση του όγκου των απορριμμάτων έχει μακρύ δρόμο, αφού η ανακύκλωση στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και ΔΝ είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Η πίεση όλων των τοπικών παραγόντων,προς τους αρμόδιους αξιωματούχους που έχουν την ευθύνη, να είναι συνολική και δυναμική από το νησί μας.

Η κατάρα της Κέρκυρας με τα έργα υποδομής που είτε δεν προγραμματίζονται είτε δεν τελειώνουν όταν  αρχίσουν, πρέπει να πάρει τέλος.

Τάκης Μεταλληνός Δημοτικός σύμβουλος

Επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ