Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργοστάσιο απορριμμάτων Κέρκυρας: Εκτός διαγωνισμού η INTRAKAT

Εργοστάσιο απορριμμάτων
10 Nov 2023 / 20:01
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Κόπηκε» ελλείψει δικαιολογητικών - Στη διαδικασία αξιολόγησης προχωρούν οι άλλες δυο κοινοπραξίες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας μένει η μια από τις τρεις Ενώσεις Εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο της κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων της Κέρκυρας.

Κατά την διαδικασία αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών η ENΩΣH ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ INTRAKAT - T & T KATAΣKEYEΣ A.E. «κόπηκε», ελλείψει των απαιτούμενων δικαιολογητικών που απαιτούσε ο διαγωνισμός. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, στην επόμενη φάση της αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών εισέρχονται τα άλλα δυο υποψήφια σχήματα και συγκεκριμένα:
ENΩΣH OIKONOMIKΩN ΦOPEΩN HΛEKTΩP - W.A.Τ.Τ ΜΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ENΩΣH ETAIPEIΩN TEPNA ENEPΓEIAKH A.B.E.T.E. - MEΣOΓEIOΣ A.E.

Εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό

Σύμφωνα με το 2ο πρακτικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού, οι δυο αυτές Ενώσεις Εταιρειών κατέθεσαν τεχνικές προσφορές, οι οποίες στο σύνολό τους χαρακτηρίζονται από πληρότητα και συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των τευχών δημοπράτησης.

«Ως εκ τούτου η Επιτροπή, με βάση τα ανωτέρω, ομόφωνα εισηγείται την απόρριψη της προσφοράς της Διαγωνιζόμενης 1 - ENΩΣH ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ INTRAKAT - T & T KATAΣKEYEΣ A.E και για το λόγο αυτό δεν προχωρά στην τεχνική αξιολόγηση – βαθμολόγηση της προσφοράς της», επισημαίνεται στο 2ο πρακτικό της Επιτροπής, το οποίο έχει εγκριθεί ομόφωνα από το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, κατά την συνεδρίαση του στις 30 Οκτωβρίου 2023.

Ωστόσο δεν αποκλείεται η ENΩΣH ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ INTRAKAT - T & T KATAΣKEYEΣ A.E να καταθέσει ένσταση, γεγονός που θα πάει πίσω την διαδικασία που ούτως ή άλλως προχωράει με αργό βηματισμό. Πρόθεση πάντως του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων είναι να αναδειχθεί ο οριστικός ανάδοχος του εργοστασίου απορριμμάτων, πριν τη λήξη του τρέχοντος έτους.

Εκτός Κέρκυρας και το 2024

Μέχρι πάντως το φιλόδοξο εγχείρημα να υλοποιηθεί, τα σκουπίδια της Κέρκυρας θα εξακολουθήσουν να μεταφέρονται εκτός νησιού τουλάχιστον και την επόμενη χρονιά. Ήδη ο Δήμος Κ. Κέρκυρας προκήρυξε τον ηλεκτρονικό δημόσιο ανοικτό διεθνή διαγωνισμό μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την λειτουργία του ΣΜΑ και την υπηρεσία μεταφόρτωσης και μεταφοράς αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου εκτός νησιού για 1+1 χρόνια.

Το εργοστάσιο απορριμμάτων

Το πολυαναμενόμενο έργο που δημοπρατήθηκε για τρίτη φορά, μετά το «ναυάγιο» των προηγούμενων διαγωνισμών, αφορά στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) Κέρκυρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 64.699.209,21 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%). Ειδικότερα η Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας θα στοιχίσει 33.963.294,14 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%), πλέον δικαιώματος προαίρεσης ποσού 30.735.915,07 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%).

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 80%, από ιδίους Πόρους και από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.