Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα- Τρεπεκλή με την Ο. Κεφαλογιάννη για τη χωροθέτηση μαρίνων στην Π.Ε. Κέρκυρας

ΓΚΙΚΑΣ
19 Ιανουαρίου 2024 / 12:42

Στην συνάντηση το παρόν έδωσε και ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος έθεσε ζητήματα και των άλλων νησιών του Ιονίου, ενώ τόνισε την σημασία της ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού για την νησιωτική Περιφέρειά μας.»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρωνα Φλουρή, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ΠΕ Κέρκυρας και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου. Το παρόν έδωσε και ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής. Βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η χωροθέτηση μαρινών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού, με την αγαπητή φίλη Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και με τον Γενικό Γραμματέα Μύρωνα Φλουρή, με κύριο θέμα την χωροθέτηση μαρίνων στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, αλλά και άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα ζήτησα την επίσπευση της διαδικασίας χωροθέτησης της μαρίνας της Λευκίμμης και της μαρίνας της Ημερολιάς προκειμένου να τρέξει η διαγωνιστική διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την μαρίνα Λάκκας Παξών.

Σε ό,τι αφορά στη μαρίνα της Λευκίμμης, ο φάκελος είναι απολύτως έτοιμος και πρόκειται να περάσει από την αρμόδια επιτροπή χωροθέτησης μαρινών την άλλη εβδομάδα. Επίσης στην τελική ευθεία για την χωροθέτηση, βρίσκεται και ο φάκελος της μαρίνας της Ημερολιάς.

Σε ό,τι αφορά στη μαρίνα Λάκκας Παξών, το Υπουργείο Τουρισμού συμφωνεί να    συμπεριληφθεί η Λάκκα στις μαρίνες που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι πλήρης ο σχετικός φάκελος. Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι υπολειπόμενες μελέτες και κυρίως η μελέτη περιβαλλοντικών όρων.

Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό λόγω των στενών χρονοδιαγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, η διαδικασία θα προχωρήσει - όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί - με μέριμνα ΟΛΚΕ και ΤΑΙΠΕΔ.

Στην συνάντηση το παρόν έδωσε και ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος έθεσε ζητήματα και των άλλων νησιών του Ιονίου, ενώ τόνισε την σημασία της ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού για την νησιωτική Περιφέρειά μας.»

ΦΩΤΟ@ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ