Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα με υφυπουργό Ναυτιλίας για τα θέματα της Π.Ε. Κέρκυρας

ΓΚΙΚΑΣ
17 Ιανουαρίου 2024 / 10:52

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος.

Αρχικά, ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, διότι ενισχύονται με προσωπικό οι Λιμενικοί Σταθμοί Παξών και Οθωνών, σύμφωνα με τις θέσεις που έχουν ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, για τους Λιμενοφύλακες που αποφοιτούν, προβλέπονται 2 θέσεις για τον Λιμενικό Σταθμό Παξών και 1 για τον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών. O κ. Γκίκας είχε ζητήσει κατά την προηγούμενη συνάντησή του με τον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη την ενίσχυση του προσωπικού των Λιμενικών Σταθμών Οθωνών και Παξών, λόγω των υψηλών επιχειρησιακών απαιτήσεων, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο.

Εν συνεχεία, τόσο ο κ. Γκίκας όσο και ο κ. Βλαχόπουλος, έθεσαν στον Υφυπουργό το ζήτημα της ελλιπούς θαλάσσιας συγκοινωνίας που συνδέει την Κέρκυρα με τους Παξούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ζήτησαν από τον κ. Παππά να υπάρξει καθημερινή σύνδεση Κέρκυρας – Παξών. Μάλιστα, ο Βουλευτής ζήτησε στον προγραμματισμό του Υπουργείου για τις άγονες γραμμές για την επόμενη περίοδο, να προβλεφθεί άγονη γραμμή για τους χειμερινούς μήνες για τη σύνδεση Κέρκυρας ή Λευκίμμης με τους Παξούς.

Επιπλέον, ανέφεραν στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα μίσθωσης Μονάδας Αφαλάτωσης Νερού, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Παξών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Βλαχόπουλος ζήτησε επίσης τη συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην επισκευή –αντικατάσταση των μεμβρανών στεγανοποίησης των λίμενοδεξαμενών που διαθέτει ο Δήμος Παξών, με τον Υπουργό να ανταποκρίνεται θετικά. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει επίσημο αίτημα του Δήμου Παξών.

Ο Βουλευτής έθεσε επίσης το ζήτημα της τουριστικής μαρίνας Λάκκας Παξών, θέμα που έχει επανειλημμένως τεθεί και από τον Δήμο Παξών. Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι θα μπορούσε να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού για τις μαρίνες που τρέχει αυτήν την περίοδο.  Το ζήτημα αυτό θα τεθεί από τον Βουλευτή στην αυριανή του συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τέλος, ο κ. Γκίκας επανέλαβε στον Υφυπουργό το θέμα αναπροσαρμογής των τιμολογίων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ώστε να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα, ενώ τον ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαο Ταχιάο, σε ότι αφορά στους Λιμένες Μαθρακίου και Αγ. Στέφανου Αυλιωτών,  οι μελέτες των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη. Να σημειωθεί ότι το Λιμάνι των Οθωνών βρίσκεται σε τελική φάση προκειμένου να δημοπρατηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά επισκέφτηκα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συναντήθηκα με τον Υφυπουργό και αγαπητό φίλο, Ιωάννη Παππά.

Εξετάσαμε όλο το φάσμα των θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου, όπως οι λιμενικές υποδομές, η ενίσχυση του προσωπικού των Λιμενικών Σταθμών Παξών και Οθωνών, η αναπροσαρμογή των τιμολογίων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, κ.τ.λ.

Συζητήσαμε επίσης τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Παξών, παρουσία του Δημάρχου Σπύρου Βλαχόπουλου, με πρώτο, αυτό της θαλάσσιας συγκοινωνίας τον χειμώνα και βέβαια ζητήματα  που έχουν να κάνουν με την ύδρευση της Νήσου.

Επίσης έθεσα στον Υφυπουργό το ζήτημα της μαρίνας στη Λάκκα Παξών ζητώντας την συνδρομή του στην υλοποίηση της μαρίνας.

Οι συναντήσεις μου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπως και στο παρελθόν θα είναι συχνές. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκληθεί σύσκεψη στο Υπουργείο με συμμετοχή των Βουλευτών των Ιονίων Νήσων και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή, προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες στον σχεδιασμό του Υπουργείου για τη νησιωτική μας Περιφέρεια.»

ΦΩΤΟ@ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ