Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο για τη μαρίνα μεγάλων σκαφών

ΤΑΙΠΕΔ/ΟΛΚΕ
31 Ιουλίου 2024 / 11:15

Μέσα στον Αύγουστο η υπογραφή με την Lamda Marinas Investments για την κατασκευή μαρίνας μεγάλων σκαφών στον ΟΛΚΕ. Ανακοίνωση του υφ. Ναυτιλίας, Στ. Γκίκα.

ΑΘΗΝΑ. Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την συνεδρίαση του την Τρίτη, η υπογραφή της Σύμβασης από το Ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής της  μαρίνας μεγάλων σκαφών (mega-yachts) στον ΟΛΚΕ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο παρείχε εξουσιοδότηση σε τρεις υπουργούς, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού για την υπογραφή της.

Για την αξιοποίηση της μαρίνας, διεξήχθη διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ και επιλέχθηκε ως ανάδοχος η εταιρεία Lamda Marinas Investments, θυγατρική της Lamda Development.

Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια 40 έτη και η σύμβαση θα κυρωθεί από την Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον Στ. Γκίκα, που έκανε και την ανακοίνωση, «... το ελληνικό Δημόσιο θα έχει ένα όφελος της τάξεως των 20 εκ. €, ενώ πρόκειται να επενδυθούν περίπου άλλα 20 - 25 εκ. €, για την κατασκευή της μαρίνας. Επίσης θα καταβάλεται ετήσιο μίσθωμα. Η σύμβαση θα υπογραφεί μέσα στον Αύγουστο για να κυρωθεί στην συνέχεια από την Βουλή».