Γκίκας: «Λύνεται οριστικά το πρόβλημα προσωπικού του ΙΕΚ τουρισμού»
"Το πιο σημαντικό όλων είναι το γεγονός ότι, επιτέλους μετά από 15 χρόνια βρίσκονται στην τελική τους φάση οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΙΕΚ Κέρκυρας και τη Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας, τρία και δύο άτομα αντίστοιχα"
ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). Ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού «Διατάξεις για την Ενίσχυση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης» πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.
Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στη σημασία της θεσμοθέτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, το οποίο αποτελείται από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και τους 13 Περιφερειάρχες της Χώρας. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα ευέλικτο Συμβούλιο που θα συνδέει την κεντρική εξουσία με την τοπική αυτοδιοίκηση και θα παράγει πολιτικές. Είναι σημαντικό διότι οι Περιφερειάρχες γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειάς τους.
Στη συνέχεια έκανε αναφορά στη σύσταση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού. Υπογράμμισε την αξιοποίηση του μεγάλου πλεονεκτήματος, ότι η Ελλάδα ως οινοπαραγωγός χώρα, έχει σε κάθε περιοχή οινοποιεία και άρα μπορούμε να προάγουμε τον τουρισμό στις Περιφέρειες μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας. Παράλληλα, να διαφημίσουμε ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα, όπως είναι ο Ελληνικός οίνος.
Ο Στέφανος Γκίκας έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Σύσταση Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει δώσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον θαλάσσιο τουρισμό, αφού όπως είπε, στην Ευρώπη υπάρχουν - σύμφωνα με επίσημα στοιχεία - 36 εκατομμύρια ιδιοκτήτες σκαφών, ενώ 6 εκατομμύρια σκάφη κυκλοφορούν στα Ευρωπαϊκά ύδατα. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε θέσεις ελλιμενισμού, αφού σε 1 χιλιόμετρο ακτογραμμής αντιστοιχούν 0,84 αγκυροβόλια, ενώ στην Ιταλία αντιστοιχούν 18 και στην Γαλλία 32! Τα στοιχεία μαρτυρούν πως είναι πολύ σωστή η επένδυση στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς και η δημιουργία μαρίνων mega-yaghts που θα αυξήσουν δραστικά τις θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, ο κ. Γκίκας μίλησε για το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Κυβέρνησης, ώστε η Κέρκυρα και οι απέναντι ακτές να γίνουν κέντρο θαλάσσιου τουρισμού για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ένα σχέδιο που συζητήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Στην Κέρκυρα ειδικότερα, έχουν δρομολογηθεί 5 μαρίνες συν μια στη Λάκκα Παξών, με δυνατότητα ελλιμενισμού εκατοντάδων σκαφών. Αυτό σε συνδυασμό με την επένδυση του ομίλου Γκριμάλντι στον Λιμένα Ηγουμενίτσας, με νέες μαρίνες, δημιουργεί μια πολύ ελκυστική λεκάνη για θαλάσσιο τουρισμό, που περιλαμβάνει τις ανατολικές ακτές της Κέρκυρας και τις ακτές της Θεσπρωτίας, φρενάροντας τη ροή θαλάσσιου τουρισμού προς τις ακτές της Αλβανίας, της Κροατίας, και του Μαυροβουνίου που είναι ανταγωνιστικές χώρες.
Αναφερόμενος στο ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την πρόσκληση προς τους εργαζομένους των υπηρεσιών του Υπουργείου, ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης του Προϊσταμένου του ΙΕΚ Τουρισμού. Όπως όμως τόνισε, το πιο σημαντικό όλων είναι το γεγονός ότι, επιτέλους μετά από 15 χρόνια βρίσκονται στην τελική τους φάση οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΙΕΚ Κέρκυρας και τη Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας, τρία και δύο άτομα αντίστοιχα. Με αυτόν τον τρόπο, θα λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.
Κλείνοντας, ο κ. Γκίκας τόνισε πως είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο που προάγει τον τουρισμό και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να το υπερψηφίσουν.
ΦΩΤΟ@ΣΤ ΓΚΙΚΑΣ