Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 2,08 «κύλησε» η τιμή της αμόλυβδης στην Κέρκυρα

Βενζίνη
18 Μαρτίου 2022 / 10:59

Σε καθοδική πορεία η τιμές - Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα της επιδότησης καυσίμων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζεται η σταδιακή μείωση των τιμών των υγρών καυσίμων, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. 
Η τιμή που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί ΙΧ στο πρατήριο, δεν έχει ακόμα πέσει κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 2 ευρώ, ωστόσο φαίνεται να το πλησιάζει. 

Όπως λέει στην "Ε" ο Πρόεδρος των πρατηριούχων Κέρκυρας Αντώνης Σάκκος, σήμερα, Παρασκευή, η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται στο 2,08 περίπου, ενώ το diesel κίνησης έχει πέσει στο 1,98.
Το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται από 1,60 έως 1,65 το λίτρο. Μικρές διακυμάνσεις μπορεί να παρατηρoύνται από πρατήριο σε πρατήριο.

«Η πορεία της τιμής είναι δειλά-δειλά καθοδική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα σημειώσει ξανά άνοδο, έστω και παροδική. Η ζήτηση πάντως δεν έχει αυξηθεί, καθώς οι καταναλωτές τηρούν ακόμα στάση αναμονής, ελπίζοντας ότι η τιμή θα πέσει ακόμα περισσότερο», λέει ο κ. Σάκκος.

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αγοράζουν συγκρατημένα, φροντίζοντας να βάλουν όσο χρειάζονται για να βγάλουν το καλοκαίρι, με την ελπίδα ότι τον ερχόμενο χειμώνα οι τιμές θα είναι πιο προσιτές.

Επιδότηση καυσίμων

Σημειώνεται ότι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr για να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων και να λάβουν την ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης.

Η επιδότηση θα αφορά το σύνολο των καυσίμων (βενζίνη, ντίζελ, υγραέριο) και θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια.

Η επιδότηση για τους τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο) ανέρχεται συνολικά σε 40 ευρώ, καθώς αφορά 60 λίτρα το μήνα και θα είναι 22 λεπτά το λίτρο. Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο). Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

Για το ντίζελ η ενίσχυση θα είναι διπλή, αφού εκτός από την επιδότηση 0,22 ευρώ το λίτρο για 60 λίτρα το μήνα και για ένα τρίμηνο θα υπάρξει έξτρα απευθείας οριζόντια μείωση κατά 15 λεπτά το λίτρο στην αντλία για το μήνα Απρίλιο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ