Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βανδάλισαν την επιγραφή στο ανακαινισμένο κοινοτικό γραφείο Αφιώνα

Βανδαλισμός
13 Ιουλίου 2023 / 11:04

Γιώργος Μαχειμάρης: «η μαρμάρινη επιγραφή της εισόδου έπεσε θύμα της εμπάθειας κάποιων μικρόψυχων θρασύδειλων και ανεγκέφαλων».

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Η μαρμάρινη επιγραφή στην είσοδο του κοινοτικού γραφείου Αφιώνα πλήρωσε το απερίγραπτο μίσος και εμπάθεια κάποιων μικρόψυχων, θρασύδειλων και ανεγκέφαλων. Οι «βρυκόλακες» καλυπτόμενοι από το σκοτάδι  βανδάλισαν δημόσια περιουσία. Η τρίτη σοβαρή δολιοφθορά στη Δημοτική ενότητα Αγίου Γεωργίου.

Την Κυριακή  9 Ιουλίου 2023 η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας και η Κοινότητα Αφιώνα εγκαινίασαν σε μια λιτή τελετή, τον ριζικά αναμορφωμένο, ευπρεπισμένο  χώρο του κοινοτικού γραφείου.

Το κοινοτικό γραφείο Αφιώνα μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη υποδομή , αντάξια του ρόλου της, της κοινωνίας και  του πολιτισμού .
Επιπλέον φυλάσσει και τα αρχειοθετημένα από το Τμήμα Αρχειονομίας ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, αρχεία της πρώην κοινότητας Αφιώνα (πρωτόκολλα, πρακτικά και αποφάσεις κοινοτικού συμβουλίου κλπ).

Ομάδα φοιτητών με την εποπτεία του εξαίρετου καθηγητή Δρακάκη Εμμανουήλ, επεξεργάστηκε, ταξινόμησε και έφερε σε πέρας το σημαντικό αυτό έργο που αναδεικνύει τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής.

Δεν πρόλαβε όμως να μαζευτεί η κορδέλα των εγκαινίων και  την Τετάρτη 12-7-2023  η μαρμάρινη  επιγραφή της εισόδου «έπεσε» θύμα της εμπάθειας κάποιων  μικρόψυχων θρασύδειλων και ανεγκέφαλων.

Δεν έχουμε παρά να τους συγχαρούμε. Τους συγχαίρουμε που εγκλιματίστηκαν άριστα στο αρρωστημένο εμπαθές κλίμα που καλλιεργείται μεθοδικά από την αρχή της δημοτικής θητείας κατά όλων των δράσεων της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας.

Τους συγχαίρουμε γιατί με τη συμπεριφορά τους «τραυματίζουν» κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα την εικόνα του χωριού και  των αγνών πολιτών του Δήμου μας.

Σημειώνουμε πως είναι η τρίτη σοβαρή δολιοφθορά στην Δημοτική ενότητα Αγίου Γεωργίου, μετά τη δολιοφθορά-βανδαλισμό του μηχανήματος έργου ( γκρέιντερ) το οποίο διενεργούσε εργασίες αποκατάστασης στο δρόμο που συνδέει τον Άγιο Γεώργιο Πάγων με τους Ασπιωτάδες, ενώ  γράφτηκαν υβριστικά σχόλια κατά του Δημάρχου και κατά του αντιδημάρχου. Ακολούθησε η δολιοφθορά σε μηχάνημα έργου του Δήμου ( ερπυστριοφόρο) που διενεργούσε καθαρισμό της παραλίας Αγίου Γεωργίου Πάγων.

Για μια ακόμα φορά -στη γενικότητα του θέματος- δεν κατανοούμε το σκεπτικό των ανθρώπων που ενεργούν τοιουτοτρόπως. Οι αρνητικές συνέπειες των βανδαλισμών, της ακύρωσης   των προσπαθειών , της ματαίωσης των έργων για την ανάπτυξη του τόπου μας,κ.λ.π.    επιστρέφουν στους συνδημότες μας , στους υγιείς επιχειρηματίες, στις οικογένειες τους, στον τόπο μας,  στους ίδιους εν τέλει... Παράλληλα αποδεικνύεται ότι δεν σέβονται ουδόλως τη δημόσια περιουσία.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας δηλώνει ότι θα προβεί σε όποια ενέργεια -βάσει του νόμου- για να διασφαλίσει την προστασία  της δημοτικής περιουσίας  αλλά και  της πορείας των έργων του Δήμου Β. Κέρκυρας.

Οι υπονομευτικές ενέργειες από το «μυαλό» που τις συλλαμβάνει μέχρι το «χέρι» που τις πράττει  δεν τιμούν κανέναν… αντίθετα υπονομεύουν  και καθηλώνουν την ανάπτυξη του τόπου του, τη ζωή των κατοίκων και  των επιχειρηματιών.
Η δική μας απάντηση είναι μια και μοναδική.

Η Δημοκρατία μας είναι μεν ανεκτική αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ ισχυρή για να επιτρέψει σε τέτοιου είδους φαινόμενα να ανθίσουν και να επικρατήσουν.
Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες. Εκφράζουν μόνον όσους δε θέλουν την πρόοδο, την ανάπτυξη… όσους είναι «κολλημένοι» στην αρρωστημένη εμπάθεια σε ό,τι κάνει η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

«Μόνο τα δέντρα που κάνουν καρπούς πετροβολούν» - Σααντί
 

ΦΩΤΟ@ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ