Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: EKAB ή ΕυΚΑιριες για Business

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ
20 Ιουνίου 2023 / 12:53

Αντιδράσεις για την πρωτοβουλία του Άγγελου Σπύρου με τα ιδιωτικά ασθενοφόρα: «Δεν ξέρετε ότι είναι παράνομη η μεταφορά επειγόντων περιστατικών από ιδιωτικά ασθενοφόρα;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τα "πυρά" της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΚΑΒ, η πρωτοβουλία του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ  Άγγελου Σπύρου για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προκάλεσε την αντίδραση και της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Με δελτίο τύπου έκπληκτοι ενημερωθήκαμε  για τη συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Άγγελου Σπύρου (μετά από πρωτοβουλία του) με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες ασθενοφόρων, προκειμένου αυτοί να συνδράμουν  κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών το έργο του ΕΚΑΒ για τα επείγοντα περιστατικά! Η οργισμένη αντίδραση με δελτίο τύπου, της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ δεν άργησε να έρθει!

Ρωτάμε λοιπόν τον κύριο Σπύρου και την ΝΔ Κέρκυρας:

- Εφόσον αναγνωρίζετε το πρόβλημα του ΕΚΑΒ (που σημειωτέον δε μπήκατε στον κόπο να καλέσετε εκπρόσωπό του στη συνάντηση), μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί επιλέγετε αυτή τη λύση και δε προσλαμβάνετε προσωπικό;

- Αναρωτηθήκατε έστω και για ένα λεπτό πως μια τέτοια πρωτοβουλία υπονομεύει τη στελέχωση του ΕΚΑΒ και εντέλει την ίδια την ύπαρξη του ΕΚΑΒ ως δημόσιου φορέα?

- Τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β. είναι ειδικά εκπαιδευμένοι πτυχιούχοι με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και συνεχή εκπαίδευση για το επείγον περιστατικό. Ελέγξατε εάν τα συγκεκριμένα πληρώματα των ιδιωτικών ασθενοφόρων έχουν τα ανάλογα προσόντα ή είναι ακόμα μια κίνηση του «πάμε και όπου βγει»?

- Τέλος, δεν ξέρετε ότι είναι παράνομη η μεταφορά επειγόντων περιστατικών από ιδιωτικά ασθενοφόρα (για ευνόητους λόγους);

Ας τελειώνουν τα ψέματα.

Το φλερτάρισμα με τις διακομιδές από ιδιώτες κρατεί πάνω από χρόνο.

Αξιομνημόνευτες θα μας μείνουν οι φωτογραφίες του πρώην Διοικητή του νοσοκομείου μπροστά από τα καινούρια ιδιόκτητα Ασθενοφόρα ιδιωτικού Κέντρου που τυγχάνει και μέλος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας.

Αξιομνημόνευτες μας έχουν μείνει και οι καταγγελίες του τοπικού σωματείου του ΕΚΑΒ και της ΕΓΕΣΥΚ προ 3μηνου, σε περιστατικό διακομιδής επείγοντος περιστατικού, από ιδιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Η νομοθεσία περί διακομιδών μη επειγόντων περιστατικών  από ιδιώτες που ψηφίστηκε από τη ΝΔ, πέρυσι είναι ακόμα ένα βήμα, για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε ιδιώτες. 

Η πλήρης αδιαφορία για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (μηδέν προσλήψεις πανελλαδικά επί 4ετίας, όταν υπάρχουν 560 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης), μας είναι επίσης γνωστή. Τα περιστατικά πανελλαδικά που λόγω ελλείψεων του ΕΚΑΒ μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών, ή πεθαίνουν στην αναμονή διακομιδής μας έχουν όλους συγκλονίσει.

Τώρα  η τοπική ΝΔ με πρωτοβουλίες εκτός νομικού πλαισίου, τι ακριβώς επιδιώκει;;;

Συνάδελφοι του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας τι έχετε να σχολιάσετε για αυτό; 

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας                                                                  Κέρκυρα 20/06/2023