Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Νοσοκομείο Κέρκυρας βράβευσε εθελοντές αιμοδότες (photos)

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
14 Ιουνίου 2023 / 20:03
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κέρκυρα είναι από τα νησιά που διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών οι οποίοι με τακτικές αιμοδοσίες στηρίζουν ουσιαστικά τις ανάγκες αιμοδοσίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη (14/06), το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας βράβευσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου την Τετάρτη 14/06 στις 19:00 τους εθελοντές αιμοδότες του νησιού. Η Διευθύντρια του ΓΝΚ Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου παρέδωσε τα βραβεία στους εθελοντές.

Η Κέρκυρα είναι από τα νησιά που διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών οι οποίοι με τακτικές αιμοδοσίες στηρίζουν ουσιαστικά τις ανάγκες αιμοδοσίας που προκύπτουν είτε από χειρουργεία, είτε τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε από τους 80 συμπολίτες που υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις κάθε τρείς μέρες ολόκληρο το χρόνο.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει απλοποιήσει τη διαδικασία με την οποία ένας πολίτης μπορεί να λάβει κάρτα εθελοντή αιμοδότη και μέσω του διαδικτύου να έχει άμεση εικόνα για τις αιμοδοσίες και τις αιμοληψίες που έχει κάνει. Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και στο τηλέφωνο 2661360512.

Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ενώ ένας από τους βραβευόμενους εθελοντές δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή που μας κάνατε, είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς. Θα ήθελα να πω το εξής, ότι ο εθελοντισμός, από την αρχή του ελληνικου κράτους στήριξε το κράτος ώστε να σταθεί στα πόδια του και μας έσωσε από δύσκολες στιγμές. Οφείλουμε να το διατηρήσουμε και να το μεταθέσουμε και στους επόμενους, όσο μπορούμε με κάθε δύναμη και θυσία.»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.