Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άκυρη η παραχώρηση του δημοτικού σκάφους του Βίδο στην «ΚΑΠΟΔΙ.ΑΝ»

Βίδο
13 Ιουνίου 2023 / 14:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δεκτή έκανε η Αποκεντρωμένη την προσφυγή 6 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πίσω στον ιδιοκτήτη του, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, επιστρέφει το καραβάκι του Βίδο, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, που ακυρώνει την παραχώρησή του στην Καποδιστριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Το σκάφος είχε παραχωρηθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην "ΚΑΠΟΔΙ.ΑΝ. Α.Ε" για 10 χρόνια, προς λειτουργία και εκμετάλλευση στα δρομολόγια προς και από το Βίδο, τα οποία -σημειωτέον- δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Ωστόσο κατά της απόφασης άσκησαν προσφυγή οι δημοτικοί σύμβουλοι 1) Φανή Τσιμπούλη 2) Γεράσιμος Ανυφαντής 3) Σπύρος Νεράντζης 4) Γιάννης Βαρότσης 5) Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης και 6) Χρύσα Χαλικιοπούλου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ακυρωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης, οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ανώνυμες εταιρείες ειδικού σκοπού των ΟΤΑ, οι οποίες λειτουργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά δεν θεωρούνται κοινωφελείς επιχειρήσεις, ως εκ τούτου ο Δήμος δεν μπορεί να προβεί σε παραχώρηση περιουσιακού του στοιχείου. Επιπλέον η παραχώρηση έγινε από αναρμόδιο όργανο, την Οικονομική Επιτροπή και όχι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.