Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο «πηδάλιο» του καραβιού του Βίδο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου

Καΐκι
05 Απριλίου 2023 / 09:49

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον καπετάνιο και την ανάθεση των δρομολογίων στον νεοσυσταθέντα Αναπτυξιακό Οργανισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη λύση της σύμβασης με τον καπετάνιο του καραβιού που εκτελεί τα δρομολόγια του Βίδο, αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας.

Μετά από τις πολλές περιπέτειες που έχει περάσει η υπόθεση των δρομολογίων, η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί τελικά προς την ανάθεση στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, προκειμένου το καράβι να λειτουργεί πλέον αποκλειστικά από δημοτική επιχείρηση, χωρίς τις γραφειοκρατικές χρονοβόρες διαδικασίες του Δήμου.

Μπαίνει μέσα

Ήδη από πέρσι το καλοκαίρι ο καπετάνιος είχε καταθέσει αίτημα στον Δήμο για επιχορήγηση της γραμμής, που δεν ήταν βιώσιμη. Ο Δήμος δεν βρήκε νομική οδό για να ικανοποιήσει το αίτημά του, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τον ανάδοχο η λύση της σύμβασης.

Ο Γιώργος Καρύδης και η παράταξη Καλούδη έκαναν πρόταση να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος για τη μονοθεματική συνεδρίαση που θα γίνει για το Βίδο στις 24 ή 25 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη συνεδρίαση είχε ζητήσει η Εκκίνηση και το Προεδρείο την αποδέχθηκε.  Με την πρόταση του Γιώργου Καρύδη συντάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Επείγει

«Εμείς πρέπει από αύριο το πρωί να βγάλουμε ένα ποσό επιχορήγησης για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό για να λειτουργήσει το καράβι. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει εάν δεν έχει έχει πρώτα η λύση της σύμβασης» τόνισε η Δήμαρχος Υδραίου επεσημαίνοντας ότι το θέμα επείγει ώστε να μπορέσει ο Οργανισμός να προχωρήσει με μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα σε προσλήψεις πληρώματος.

Υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής ψήφισαν 20 σύμβουλοι, έναντι 17 συμβούλων της αντιπολίτευσης που ψήφισαν την πρόταση της αναβολής. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ