Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Χωρίς τη Μαρία Μουζακίτη η συμμαχία Βάρελη - Ασπιώτη

Μαρία Μουζακίτη
19 Δεκεμβρίου 2022 / 09:39

«Παραμένω κανονικά στην παράταξη Βάρελη. Έχω την πεποίθηση ότι τέτοιες συνεργασίες απαιτούν βαθύτερη διαβούλευση και σύγκλιση σε θέματα αρχών και αξιών»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν συμμετείχε στη συνάντηση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των πέντε ανεξάρτητων του δημοτικού συμβουλίου η Μαρία Μουζακίτη, σύμβουλος του συνδυασμού "Βορράς Επανίδρυση". 

Οι παρατάξεις Ασπιώτη (Δημοτική Ενωτική Κίνηση) και Βάρελη (Βορράς Επανίδρυση) και οι πέντε ανεξάρτητοι, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Γιώργου Μαχειμάρη, συναποφάσισαν να συμπορευθούν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και υπέγραψαν ανακοίνωση δημοσιεύοντας την κοινή τους πορεία προς ένα ενιαίο αυτοδιοικητικό σχήμα. 

Επιφυλάξεις 

Μολονότι στην αρχική τους ανακοίνωση συμπεριλήφθηκαν και τα τέσσερα ονόματα της παράταξης Βάρελη, η Μαρία Μουζακίτη προχώρησε στη συνέχεια σε διόρθωση, όσον αφορά τη δική της υπογραφή, η οποία αποδίδεται σε κεκτημένη ταχύτητα. Κατόπιν τούτου, η κοινή ανακοίνωση δημοσιεύθηκε ξανά ως ορθή επανάληψη, χωρίς το όνομά της αυτή τη φορά .

«Δεν έχω καμία διαφοροποίηση με την παράταξή μου και εκτιμώ πολύ τον Σπύρο Βάρελη, θεωρώ ότι αυτή η κίνηση έχει καλά κίνητρα και συμπορεύομαι με τη  παράταξη μέχρι το τέλος της θητείας» απάντησε σε ερώτηση της "Ε". 

«Έχει συμβεί να ψηφίσω σε κάποιες προτάσεις κατά συνείδηση, με γνώμονα το καλό του νεοσύστατου Δήμου, και μάλιστα αγωνίστηκα για το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου πιστεύοντας σε μια καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας. Εξακολουθώ να επισημαίνω λάθη της δημοτικής αρχής, όπως για παράδειγμα ως προς τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου» συμπλήρωσε η ίδια.

Όσον αφορά στην συμπόρευση που ανακοινώθηκε, τονίζει «Έχω την πεποίθηση ότι τέτοιες συνεργασίες απαιτούν βαθύτερη, ευρύτερη διαβούλευση και σύγκλιση σε θέματα αρχών και αξιών. Γι' αυτό και διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το όλο εγχείρημα σε αυτή τη φάση. Εξακολουθώ πάντως να πιστεύω στη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού χώρου στην προοδευτική κατεύθυνση».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ