Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Ασπιώτης, Βάρελης και ανεξάρτητοι μαζί στις δημοτικές εκλογές

Σπύρος Βάρελης
16 Δεκεμβρίου 2022 / 12:04

«Αποφασίσαμε να κινηθούμε προς τη δημιουργία ενιαίου αυτόνομου, ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού σχήματος»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δημιουργία ενός ενιαίου αυτοδιοικητικού σχήματος ανακοίνωσαν δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, η "Δημοτική Ενωτική Κίνηση" του Σπύρου Ασπιώτη και ο "Βορράς Επανίδρυση" του Σπύρου Βάρελη.  Μαζί τους συντάσσονται και οι πέντε σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν τον Φλεβάρη του 2020 από την πλειοψηφία του Γιώργου Μαχειμάρη, δηλαδή ο Κώστας Γρηγορόπουλος, η Μαριετίνα Λιάσκου, η Ελευθερία Μανάτου, ο Σταμάτης Πουλιάσης και ο Ανδρεάς Σαούλος.

Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, και όπως ανακοινώθηκε «συζητήθηκαν  διεξοδικά τα προβλήματα του Δήμου, η ποιότητα της δημοτικής διαχείρισης και η 3χρονη εμπειρία μας από την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου».


«Υπήρξε κοινή η εκτίμηση:

- Της υποβάθμισης από την δημοτική αρχή του Δ.Σ. ως πολιτικό όργανο δημοκρατικού και αναπτυξιακού προγραμματισμού.

- Της έλλειψης δημοκρατίας και διαφάνειας στην άσκηση της δημοτικής πολιτικής. Ο συγκεντρωτισμός, ο αυταρχισμός  και η αδιαφάνεια στην άσκησή της οδήγησαν στην  απώλεια αναπτυξιακών δυνατοτήτων και ευκαιριών και στην καθυστέρηση ή και την απώλεια ακόμα δρομολογημένων έργων.

- Της τοξικότητας που δημιουργήθηκε με κύρια ευθύνη της δημοτικής αρχής και  αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια για ένα κοινό αναπτυξιακό σχεδιασμό για την πρόοδο και το μέλλον της Βόρειας Κέρκυρας  και των δημοτών της.

Με βάση τις παραπάνω κοινές εκτιμήσεις μας αποφασίσαμε να βρεθεί ένας ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης των  προβλημάτων του νεοσύστατου Δήμου μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας  στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενιαίου αυτόνομου, ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου   αυτοδιοικητικού σχήματος.

Μία ενωτική δημοτική παράταξη - χωρίς κομματικές εξαρτήσεις – που να μπορεί να λειτουργήσει  με διαφάνεια και δημοκρατία  τον δήμο μας. Να κάνει δημόσιο απολογισμό του έργου της, χωρίς αποκλεισμούς και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Μια δημοτική παράταξη που θα μελετήσει συλλογικά τις ανάγκες  και τις δυνατότητες του τόπου μας και θα καταθέσει επιστημονικά και με όραμα το αναπτυξιακό της σχέδιο για το αύριο της Βόρειας Κέρκυρας.
Αυτός ο τόπος αξίζει ένα  καλύτερο παρόν και ένα καλύτερο  μέλλον. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το φτιάξουμε μαζί και να το υλοποιήσουμε ενωμένοι!»

Υπογράφουν οι:
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ            

1. Ασπιώτης Σπύρος                        
2. Βλάχος Γιώργος                           
3. Κοντάλιπου Νούλα                   
4. Κούλας Βασίλης                        
5. Μαγουλάς βασίλης                                                       
6. Νικοπάσχος Δημήτρης
                             
ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ  

1.Βάρελης Σπύρος  
 
2.Βάρελης 
Χαράλ.
3.Ανεμογιάννης Χρ.    

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 

1. Γρηγορόπουλος Κώστας
2.Λιάσκου Μαριέτίνα 
3. Μαλάτου Ελευθερία 
4. Πουλιάσης Σταμάτης
 
5. Σαούλος Ανδρέας



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σημείωση: Στην πρώτη δημοσίευση συμπεριλήφθηκε το όνομα της Μαρίας Μουζακίτη (Βορράς Επανίδρυση).
Οι παρατάξεις εξέδωσαν στη συνέχεια ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης, με διόρθωση ως προς τα ονόματα των συμβούλων που συνυπογράφουν.