Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σπ. Βάρελης καταγγέλλει τον Γ. Μαχειμάρη για πρακτική «αποφασίζουμε και διατάζουμε»

Σπύρος Βάρελης
28 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:09

«Να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή ότι τα τοπικά συμβούλια είναι ανεξάρτητα θεσμικά όργανα και είναι υποχρεωτική η συνεννόηση και συνεργασία του Δημάρχου με αυτά»

BΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ). Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε για ακόμη μια φορά θεσμική εκτροπή και πλήρη απαξίωση του Δημάρχου κ. Μαχειμάρη έναντι Προέδρων και κατά συνέπεια έναντι Τοπικών Συμβουλίων και αποφάσεων αυτών.

Συγκεκριμένα, καταγγέλουμε ως παράταξη την ενέργεια του Δημάρχου Γ. Μαχειμάρη να παραλείψει και να απαξιώσει το τοπικό συμβούλιο Καβαλλουρίου και με προσωπική του εντολή-διαταγή να αποστείλει μηχανήματα έργων (γκρέιντερ, μπουλντόζα, φορτηγό και χωματουργικό υλικό) στην κοινότητα Καβαλλουρίου και να μην συνεργαστεί με το υπάρχον τοπικό συμβούλιο και τον Πρόεδρο αυτού, οι οποιοι γνωρίζουν και έχουν συντάξει κατά τη θητεία τους πληθώρα εγγράφων-τεχνικών προγραμμάτων στα οποία αποτυπώνουν τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της κοινότητάς τους.

Μια τακτική, βέβαια, που ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί επανειλημμένως ενάντια και άλλων κοινοτήτων με πρόσφατο παράδειγμα και την τοπική κοινότητα Καββαδάδων.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει τις πρακτικές τέτοιου είδους “Αποφασίζουμε και διατάζουμε” οι οποίες προσβάλλουν τους θεσμούς κι ολόκληρο τον Δήμο.

Να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή ότι έως 31/12/2023 τα τοπικά συμβούλια είναι ανεξάρτητα θεσμικά όργανα και είναι υποχρεωτική η συνεννόηση και συνεργασία του Δημάρχου με αυτά.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ