Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαψεύδει φήμες η παράταξη Βάρελη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Σπύρος Βάρελης
02 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:31

«Tο ποιοι συνδυασμοί θα ανακηρυχθούν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για την Βόρεια Κέρκυρα θα αποφασιστεί από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας στις 10 Σεπτεμβρίου 2023»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Συνδυασμός «Συμπαράταξη Ανεξάρτητων Πολιτών για την Βόρεια Κέρκυρα», τις φήμες που κυκλοφορούν μέσω κοινωνικών δικτύων ότι έχει τεθεί εκτός εκλογικής διαδικασίας:

«Σε απάντηση της ανώνυμης «έκτακτης» ανάρτησης που έγινε στην σελίδα «Το Βήμα της Βόρειας Κέρκυρας» στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 στο Facebook, απαντούμε τα εξής:

α) Το ανωτέρω δημοσίευμα είναι εντελώς ψευδές και συκοφαντικό ως προς το περιεχόμενό του. Όσοι γνωρίζουν την αναρτηθείσα εκλογική νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους, ξέρουν ότι η ανακήρυξη των συνδυασμών θα γίνει από το Πρωτοδικείο στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 (Κεφ. Γ, παρ.1 ΑΔΑ: 6Ξ4Λ46ΜΤΛ6-ΖΟ3, σελ.97).

Ειδικότερα, το ποιοι συνδυασμοί θα ανακηρυχθούν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για την Βόρεια Κέρκυρα θα αποφασιστεί από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας στις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Ο συντάκτης, λοιπόν, του ανωτέρω δημοσιεύματος και όσοι τον καθοδηγούν είτε είναι αδαείς περί των εκλογικών διαδικασιών είτε, προφανώς, με σκοπιμότητα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Αλήθεια, μήπως με το δημοσίευμα προτρέχουν, φιλοδοξώντας να υποκαταστήσουν το έργο της δικαιοσύνης ή μήπως έχουν εκ των έσω πρόωρη πληροφόρηση για το ποιοι συνδυασμοί θα ανακηρυχθούν και ποιοι όχι;

β) Ο Συνδυασμός «Συμπαράταξη Ανεξάρτητων Πολιτών για την Βόρεια Κέρκυρα» με επικεφαλής τον Σπύρο Βάρελη έχει καταθέσει νομότυπα και εμπρόθεσμα την υποψηφιότητά του και με απόλυτο και αδιαμφισβήτητο σεβασμό στην Δικαιοσύνη και το έργο της, αναμένει με βεβαιότητα την ανακήρυξή του από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας στις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

γ) Από τα ορθογραφικά σφάλματα («λόγω ποσοστώσεις») και τον τρόπο γραφής του φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού η προχειρότητα με την οποία το δημοσίευμα αυτό συντάχθηκε. Καταδεικνύει επίσης τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο συντάκτης και οι καθοδηγητές του, καθώς συνειδητοποιούν τον μεγάλο αριθμό και την ποιότητα των υποψηφίων μας σε όλη την περιφέρεια της Βόρειας Κέρκυρας.

Ειδικά για τον συντάκτη του, αυτός δεν έχει καν το θάρρος να υπογράψει επώνυμα την πληροφορία που αναρτά, αλλά ανώνυμα και θρασύδειλα διαχέει ανακριβείς και ψευδείς ειδήσεις περί τον Συνδυασμό μας.

Το δημοσίευμα αυτό είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό του ήθους και των τακτικών που ακολουθεί τόσο ο ίδιος ο συντάκτης του όσο και όσοι άλλοι βρίσκονται πίσω από αυτόν και τον καθοδηγούν.

δ) Ο Συνδυασμός «Συμπαράταξη Ανεξάρτητων Πολιτών για την Βόρεια Κέρκυρα» και ο επικεφαλής του Σπύρος Βάρελης επιφυλάσσονται για άμεσες νομικές ενέργειες εξαιτίας του ανωτέρου δημοσιεύματος.