Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η επιδότηση του εισιτηρίου στα αστικά λεωφορεία για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
04 Αυγούστου 2023 / 11:21
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Πρόκειται για ένα αίτημα που έχει προτάξει πολλάκις ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την επιδότηση του εισιτηρίου στα αστικά λεωφορεία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας για το σύνολο των συνταξιούχων άνω των 65 ετών, εισηγείται στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς.

Πρόκειται για ένα αίτημα που έχει προτάξει πολλάκις ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) Κέρκυρας στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού, ως ένα μέτρο ανακούφισης για μια σημαντική μερίδα πολιτών.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τον Σύλλογο Συνταξιούχων, το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας και το Δήμο Κ. Κέρκυρας συναποφασίζοντας την επιδότηση της δράσης. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η κάλυψη 25% από την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και 25% από τον Δήμο Κ. Κέρκυρας, ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της δράσης.

Έναν χρόνο

Για να εφαρμοστεί το μέτρο που θα έχει ισχύ για έναν χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης, θα πρέπει να λάβει θετική απόφαση τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας. Η συνολική δαπάνη για την Περιφέρεια ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ και όπως επισημαίνεται στην εισήγηση, θα καλυφθεί από τα τέλη μεταβίβασης της ΠΕ Κέρκυρας.

Η σχετική πίστωση μαζί με άλλες, συμπεριλαμβάνονταν στην 8η τροποποίηση προσχεδίου του ετήσιου προγράμματος δράσης 2023 που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 24 ώρες δηλαδή προτού εισαχθεί το θέμα της επιδότησης του εισιτηρίου για λήψη απόφασης από το Σώμα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

 

Πώς θα λειτουργήσει

Μιλώντας στην «Ε» το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) Κέρκυρας Σπύρος Δουκάκης, τόνισε ότι εφόσον το μέτρο τεθεί σε εφαρμογή, οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών θα πληρώνουν το 50% του αντιτίμου.

Όπως διευκρίνισε, οι δικαιούχοι θα προμηθευθούν ειδική κάρτα από το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, το οποίο και θα τοποθετήσει σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές του ειδικό μηχάνημα, για την εφαρμογή του.

«Το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας θα πληρώνεται με βάση τα χτυπήματα που θα γίνονται στο ειδικό μηχάνημα που θα τοποθετηθεί. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν όσες διαδρομές θέλουν καθημερινά. Το μέτρο θα ισχύει για έναν χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης και θα επενεκτιμηθεί», ανέφερε ο κ. Δουκάκης.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.