Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης: 37 υποψήφιοι για τις 8 θέσεις στα Ιόνια Νησιά

Διευθυντές εκπαίδευσης
03 Φεβρουαρίου 2022 / 11:11

Μέσα στον Απρίλιο οι τοποθετήσεις των νέων στελεχών

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ. Περιορισμένο καταγράφεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από υποψηφίους στις κρίσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης που θα στελεχώσουν τις 116 θέσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Συνολικά κατατέθηκαν 637 αιτήσεις, ενώ όσον αφορά τα Ιόνια Νησιά οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονται στους 37 για τις 8 θέσεις. Εξ αυτών οι υποψήφιοι για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται στους 17 και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στους 20.

Η διαδικασία

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, εφόσον ελεγχθούν οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων ακολουθεί η ανακοίνωση των ονομαστικών πινάκων που πληρούν τα τυπικά προσόντα για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ενδεχομένως και σήμερα).

Ακολουθεί τριήμερη προθεσμία για υποβολή ενστάσεων και αμέσως μετά αναρτώνται οι τελικοί πίνακες δεκτών και απορριπτέων. Η διαδικασία για την επιλογή συνεχίζεται με την μοριοδότηση. Αναρτώνται και πάλι προσωρινοί πίνακες, ακολουθούν οι ενστάσεις και εν συνεχεία προκύπτει ο τελικός πίνακας μοριοδότησης.

Τον Απρίλιο οι τοποθετήσεις

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου οι υποψήφιοι καλούνται σε συνέντευξη από τα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής. Με βάση την μοριοδότηση που έλαβαν αλλά και την βαθμολογία της προφορικής διαδικασίας ανακοινώνονται οι τελικοί πίνακες και ακολουθούν τον Απρίλιο οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης. «Η συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα είναι σχετικά μικρή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο η διαδικασία που γίνονται οι κρίσεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι γρήγορη», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα ακολουθήσουν στην συνέχεια οι κρίσεις των σχολικών συμβούλων, ενώ στον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας είναι να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2022 οι κρίσεις για τους διευθυντές των σχολείων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ