Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οκτώ μαθητές και ένας εκπαιδευτικός με covid σε σχολεία της Κέρκυρας

κρούσματα
04 Nov 2021 / 13:01
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Περιορισμένα τα κρούσματα σε φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εννέα συνολικά κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται σήμερα Πέμπτη (4/11) στα σχολεία της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων διαγνώστηκαν πέντε μαθητές της πρωτοβάθμιας με covid 19, όπως και ένας εκπαιδευτικός, ενώ βεβαιώθηκαν και τρία κρούσματα σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η λειτουργία των τμημάτων στα σχολεία, όπου διαπιστώθηκαν τα κρούσματα συνεχίζεται κανονικά, καθώς σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα, για να κλείσει ένα τμήμα, θα πρέπει να νοσεί το 50% των μαθητών συν ένα.

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Παράλληλα περιορισμένος είναι ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον Πρύτανη Ανδρέα Φλώρο. Όπως τόνισε στην «Ε», τα επιβεβαιωμένα κρούσματα απομονώνονται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν, ενώ διευκρίνισε ότι τα ¾ των φοιτητών έχουν εμβολιαστεί. «Ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι 3-4 σε κάθε Τμήμα. Οι έλεγχοι που γίνονται για την είσοδο των φοιτητών στους χώρους διδασκαλίας πηγαίνουν καλά και δεν έχουμε εικόνες με ουρές φοιτητών που περιμένουν να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και ράπιντ τεστ για να εισέλθουν στο ίδρυμα», δήλωσε ο κ. Φλώρος.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.