Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας:Τηλεδιάσκεψη με Αμυρά στις 5/10 για τις ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες

ΓΚΙΚΑΣ
27 Σεπτεμβρίου 2021 / 15:35

Μεγάλο μέρος της Π.Ε. Κέρκυρας ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, στην οποία έχουν προσκληθεί η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης, ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας, Γιάννης Μεταλληνός.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης θα αποτελέσουν οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (Ε.Π.Μ.) και τα Σχέδια Διαχείρισης που είναι τα κύρια θεσμοθετημένα εργαλεία ίδρυσης αλλά και διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της Π.Ε. Κέρκυρας  ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 η διαχείρισή του απασχολεί έντονα τους πολίτες.

Σκοπός της υβριδικής σύσκεψης είναι η ενημέρωση από τον κ. Αμυρά για το χρονοδιάγραμμα που έχει καθοριστεί όπως και η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.