Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Πράσινο φως για την μεταφορά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με πλωτό μέσο

ΓΚΙΚΑΣ
14 Αυγούστου 2021 / 09:52

Συζητήθηκε και η κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο, από 1η Σεπτεμβρίου 2021, μετά την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των 150 και πλέον εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας που αρνούνται να εμβολιαστούν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, είχε χθες το μεσημέρι στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ο βουλευτής ΝΔ Στ.Γκίκας. Παρών ήταν και ο Διευθυντής του Υπουργού Τουρισμού Παύλος Κουρής που βρίσκεται στην Κέρκυρα.

Όπως ενημέρωσε ο κ.Γκίκας μέσα από την σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην συνάντηση συζητήθηκε η διαχείριση των αυξημένων περιστατικών COVID στο Νοσοκομείο και η διαδικασία που ακολουθείται από την Πολιτική Προστασία (ΠΠ), από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα COVID μέχρι την μεταφορά του στο ξενοδοχείο αναφοράς.

Μια χρονοβόρα - η αλήθεια είναι - διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίστηκε θα ζητηθούν απο την Γενική Γραμματεία ΠΠ επιπλέον βανάκια για την μεταφορά των κρουσμάτων από τα διάφορα ξενοδοχεία στο ξενοδοχείο COVID στην Κέρκυρα.

Έγινε επίσης γνωστό ότι η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, έδωσε το πράσινο φως, υπό προϋποθέσεις, για την μεταφορά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών COVID 19 με πλωτό μέσο μεταξύ νήσων ή και της ηπειρωτικής ακτής.

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την νησιωτική μας Περιφέρεια.

Τέλος, συζητήθηκε και η κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο, από 1η Σεπτεμβρίου 2021, μετά την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των 150 και πλέον εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας που αρνούνται να εμβολιαστούν.