Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Πάλαιρο τα δεματοποιημένα απορρίμματα της Λευκίμμης

Δέματα
13 Ιουλίου 2021 / 12:37
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με δαπάνες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το αποδέκτη των δεμάτων της Λευκίμμης, ορίζει με νέα του απόφασή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Η μεταφορά των δεμάτων υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα και αποτελεί τη δικαίωση του πάγιου αιτήματος των κατοίκων της Λευκίμμης, που ήρθαν αντιμέτωποι ακόμα και με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Τα δεματοποιημένα απορρίμματα που βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια εναποτεθειμένα στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης στα Μεσοράχια, σύμφωνα με την νέα Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, θα μεταφερθούν στον ΧΥΤ Παλαίρου, θέση "Κακοπετριά" που είναι νόμιμα λειτουργών Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. 

Η απόφαση ορίζει ειδικότερα ότι ο ΦΟΔΣΑ υποχρεούται να μεταφέρει τα απόβλητα και να τηρεί αρχείο με παραστατικά των στοιχείων μεταφοράς. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποχρεούται να καταβάλλει το τέλος χρήσης στον αποδέκτη ΧΥΤ Αιτωλοακαρναρνίας και να καλύψει τη δαπάνη μεταφοράς. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.