Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φεύγουν τα δέματα από τη Λευκίμμη με υπογραφή υπουργού- Τι δήλωσε ο Κ. Λέσσης

Δέματα
08 Ιουλίου 2021 / 12:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Μεγάλη μέρα για τη Νότια Κέρκυρα», χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, μεταφέροντας την είδηση ότι ο Υπουργός

ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έβαλε την πολυπόθητη υπογραφή για την απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων που σαπίζουν εδώ και τρία χρόνια στα Μεσοράχια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του βουλευτή στα social media, ο υπουργός υπέγραψε την άδεια μεταφοράς των 8.000 δεμάτων του ΧΥΤΑ Λευκίμμης εκτός Νομού, με κρατική χρηματοδότηση (Υπουργείο Εσωτερικών).


Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Με διάχυτη ικανοποίηση άκουσε την είδηση ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, ο οποίος μιλώντας στην "Ε" σχολίασε:

«Εμείς ως δημοτική αρχή είχαμε από την αρχή θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την απομάκρυνση των παράνομα τοποθετημένων δεμάτων στα Μεσοράχια.
Χαιρόμαστε που ο αγώνας μας δικαιώθηκε με τη συμβολή όλων.

Η δημοτική αρχή σεβάστηκε τον αγώνα των κατοίκων για αυτό και είχε θέσει εαυτήν υπό παραίτηση, αν δεν δικαιωνόταν αυτός ο αγώνας.

Χαιρόμαστε που οι αρμόδιοι Υπουργοί και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ρόδη Κράτσα δικαίωσαν και ολοκλήρωσαν τον αγώνα μας»


Ο Στέφανος Γκίκας

Ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας σημειώνει «Άλλη μια υπόσχεση που δώσαμε υλοποιείται σήμερα, μετά από άριστη συνεργασία με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση και φυσικά τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα και Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.
2 χρόνια μετά, η κυβέρνησή μας δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλάνιζε τους πολίτες της Νότιας Κέρκυρας και όχι μόνον.
Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει η αποκατάσταση της περιοχής και η προσαρμογή της στην νέα χρήση που θα καθοριστεί».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.