Παρασκευή 22.11.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: Πιστεύω ότι έχει σπάσει πλέον το φράγμα της σιωπής

Μερόπη Υδραίου
10 Μαρτίου 2021 / 14:52

Τι είπε η Μερόπη Υδραίου για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Κέρκυρα, για τις δομές Υγείας, για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, για το πρόβλημα των απορριμμάτων, σε συνέντευξή της στο in.gr

Με την Μερόπη Υδραίου τα πράγματα είναι απλά. Ανέλαβε την διοίκηση του δήμου Σεπτέμβριο του 2019 και μέχρι και την τελευταία μέρα θα διεκδικεί: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του, γιατί μόνο όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση», «Οι άνθρωποι είναι η οικονομία και ο πλούτος κάθε τόπου», «Η Πολιτεία χρειάζεται να δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Δήμους», «Το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας έχει  ήδη αδειοδοτηθεί», «Έχουμε οριστικά αφήσει πίσω μας τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Για μένα ήταν δέσμευση απέναντι στον κερκυραϊκό λαό να μην ξαναζήσει αυτή την φρίκη, που μας δυσφήμισε σε όλο τον κόσμο».

«Έχουμε δώσει μια νέα πνοή σε όλους τους τομείς ευθύνης μας. Έχουμε, βέβαια, ξεβολέψει και ανησυχήσει πολλούς, γιατί δεν συμβιβαστήκαμε με την παρακμή και την ακινησία στην οποία είχε οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια η Κέρκυρα» και «Πιστεύω ότι έχει σπάσει πλέον το φράγμα της σιωπής. Όλοι πρέπει να μιλούν για φαινόμενα παρενόχλησης, άσκησης βίας ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης που μολύνουν ανεξίτηλα τις ανθρώπινες σχέσεις και διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή. Είναι χυδαίο και απάνθρωπο να μένουν αλώβητες τέτοιου είδους συμπεριφορές». Κανείς δεν γνωρίζει αν η Μερόπη Υδραίου θα κριθεί ως επιτυχημένη δήμαρχος καθώς ο κόσμος θα το αποφασίσει αυτό στις εκλογές του 2023. Προσωπικά όμως νιώθω σίγουρος πως δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα σε χλωρό κλαρί αν δεν δημιουργήσει την Κέρκυρα που έχει σχεδιάσει. Και το τελευταίο κλαρί μάς ανήκει…είχε πει ο Παλαιών Πατρών Γερμανός.


- Οι δομές του δήμου σας ανταπεξήλθαν των απαιτήσεων της πανδημίας;

Ο Δήμος μας απ’ την αρχή της πανδημίας, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των συναρμόδιων Υπουργείων και της ΚΕΔΕ. Ταυτόχρονα, προβήκαμε σε μια πρωτοποριακή κίνηση: δημιουργήσαμε τηλεφωνική γραμμή στήριξης και ενημέρωσης των πολιτών για τον Covid-19 σε 4 γλώσσες. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με γιατρούς, να απευθύνουν ερωτήματα, να πάρουν οδηγίες. Σταδιακά η γραμμή ενισχύθηκε και με ψυχολόγους που παρείχαν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη, ενώ χρησιμοποιήθηκε και για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας σε είδη πρώτης ανάγκης, φαγητό και φάρμακα, τα οποία τους παράσχονται από την υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου και τους εργαζόμενους στο ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’.

Ενισχύσαμε, με τη βοήθεια και συμπολίτων μας και επιχειρήσεων, με μηχάνημα ανίχνευσης του ιού, σημαντικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό το Νοσοκομείο μας, προκειμένου να βοηθήσουμε το τιτάνιο έργο των ιατρών και νοσηλευτών. Συστήσαμε το Παρατηρητήριο υγείας του Δήμου κ. Κέρκυρας που παρακολουθεί την πορεία της πανδημίας και με μηνιαία έκθεση ενημερώνει τους πολίτες.

Επιπλέον, παροτρύναμε τους συνδημότες μας να επιλέγουν, πριν ακόμα γίνει υποχρεωτική, την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση τους για τους περισσότερους τομείς του Δήμου μέσα από ανάλογο δίκτυο και πλατφόρμες.

Συνεργαζόμαστε με το Νοσοκομείο, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Ιατρικό σύλλογο, τον Ερυθρό Σταυρό, το Επιμελητήριο, και άλλους φορείς του Δήμου μας για να μείνουμε ασφαλείς και καθαροί και πράγματι η Κέρκυρα έχει πολύ λίγα κρούσματα συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας.


- Ελλείψεις στις δομές υγείας υπάρχουν κυρία Υδραίου και πως ανταπεξέρχονται καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται;

Σε ότι αφορά στις δομές υγείας, παρότι υπάρχουν ελλείψεις, καθώς και πολύ μεγαλύτερη πίεση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι σήμερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει ανταπεξέλθει, παρέχοντας πολύ καλές υπηρεσίες στους δημότες και επισκέπτες και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Στις δομές που έχουν να κάνουν με την υγεία και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, πάντα υπάρχει η ανάγκη ενίσχυσης και κυρίως στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά και στο νοσοκομείο μας, που πρέπει να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό σε κρίσιμες ειδικότητες.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας που βιώνει όλος ο πλανήτης, δεν αποτελεί μόνο αναμέτρηση της ιατρικής επιστήμης με τον ιό, αλλά και μάχη με όλες τις επιπτώσεις που αφήνει στην κοινωνία, την οικονομία, τον ψυχισμό μας. Γι’ αυτό ελπίζουμε να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα.

- Αλώβητη η επιχειρηματικότητα του νησιού λόγω πανδημίας δύσκολα θα έμενε. Ωστόσο, αντέχεται μια δεύτερη τουριστική περίοδος χωρίς τις προβλεπόμενες αφίξεις; Ποια είναι τα μέτρα στήριξης που λάβατε για τους επιχειρηματίες;

Η κερκυραϊκή οικονομία σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της στηρίζεται στον τουρισμό και όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις και τεράστιο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Ο Δήμος μας πήρε άμεσα πρωτοβουλίες  για να στηρίξει τις επιχειρήσεις, να τις ανακουφίσει από οικονομικά βάρη προκειμένου να επιβιώσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Προχωρήσαμε σε απαλλαγή στο 100% από τα ανταποδοτικά τέλη, και τα τέλη παρεπιδημούντων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και κατά 80% για τις ανοιχτές πληγείσες επιχειρήσεις. Απαλλαγή καταβολής τελών διαμονής παρεπιδημούντων και τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων που δεν λειτουργούν, όπως και τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, προχωρήσαμε στη μείωση του ενοικίου κατά 60% στα ακίνητα που εκμισθώνει για επαγγελματική χρήση ο Δήμος, αλλά και στην αναστολή πληρωμής ρυθμισμένων δόσεων για τρίμηνο, όπως και στην εκ νέου ρύθμιση οφειλών έως και 120 δόσεις.

Είμαστε σε διαρκή συζήτηση και συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού , προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε να πλέγμα υγειονομικής προστασίας, με την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων, τεχνολογιών και υγειονομικού εξοπλισμού τέτοιου, που θα διαμορφώσει ένα ασφαλές τουριστικό προϊόν και περιβάλλον για τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και τους επισκέπτες μας.

Όλα αυτά έχουν υψηλό δημοσιονομικό κόστος για το Δήμο μας, εξαντλήσαμε, όμως, όλα τα περιθώρια που υπήρχαν γιατί σε αυτή τη συγκυρία προέχει να στηριχθούν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι η οικονομία και ο πλούτος κάθε τόπου.


- Αυξήθηκαν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στην Κέρκυρα και τα διαπόντια νησιά που στράφηκαν στις κοινωνικές δομές προς επιβίωση τους;

Η οικονομική κρίση δεν άφησε κανέναν αλώβητο. Ο αριθμός των ατόμων και των νοικοκυριών που ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οικονομική δυσπραγία σίγουρα αυξήθηκε. Ωστόσο, ο Δήμος μας με τις δομές κοινωνικής προστασίας (κέντρο κοινότητας, βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό συσσίτιο, γραμμή στήριξης, ΚΕΠ υγείας) στέκεται στο πλευρό των δημοτών και έτσι οι ευπαθείς ομάδες δεν αυξήθηκαν ιδιαίτερα στο Δήμο μας.

Δημιουργήσαμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και για αυτό θα συνεχίσουμε να  εργαζόμαστε. Σε αυτή την προσπάθεια πολύτιμη είναι η συμβολή της κοινωνίας, οι προσφορές από επιχειρήσεις και συμπολίτες μας για να έχουμε πάντα μια Τράπεζα ειδών πρώτης ανάγκης για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Μια κοινωνία κρίνεται πρωτίστως από το επίπεδο διαβίωσης των ασθενέστερων στρωμάτων της και για τη νέα δημοτική αρχή  η κοινωνική μέριμνα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γι’ αυτό και έχει ασκήσει τη μεγαλύτερη  μέχρι σήμερα κοινωνική πολιτική που έχει ασκηθεί από το Δήμο μας από πλευράς διάθεσης κεφαλαίων και παροχής υπηρεσιών για το σκοπό αυτό. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του, γιατί μόνο όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση.


- Η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων δημιουργεί καθυστερήσεις. Σε περιπτώσεις δε ανθρωπιστικών κρίσεων, κοινωνικού αποκλεισμού, φτωχοποίησης το πρόβλημα γίνεται μείζονος σημασίας. Πιστεύετε πως θα έπρεπε ο ρόλος αυτό να ανήκει αποκλειστικά στις τοπικές διοικήσεις;

Ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης, δηλαδή οι Δήμοι, δεν είναι ένας απρόσωπος θεσμός. Υπάρχει καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως είναι η διπλανή πόρτα του δημότη. Γι’αυτό και γνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες και έχουμε τη δυνατότητα άμεσης απόκρισης για την επίλυση των προβλημάτων, σε σχέση με τους άλλους βαθμούς διοίκησης. Το πρόβλημα είναι ότι οι Δήμοι δεν έχουν τους πόρους, το στελεχιακό δυναμικό αλλά και τις αρμοδιότητες για να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τους δημότες. Η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων φυσικά δημιουργεί καθυστερήσεις και προσχώματα, ιδιαίτερα όταν χρειάζεται να παρθούν άμεσα αποφάσεις και να γίνουν πάραυτα ενέργειες, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ή κρίσεων.

Η Ελλάδα πρέπει να δει τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μια ευρεία μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να εξαντλείται στον εκλογικό νόμο, χρειάζεται μια ανακατανομή των αρμοδιοτήτων και των πόρων στο τρίγωνο Κράτος-Περιφέρειες-Δήμοι.

- Θα μπορούσαν οι Δήμοι να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης με την κατάλληλη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ενθάρρυνση της καινοτομίας με στοχευμένες δράσεις;

Αυτό προϋποθέτει νέες αρμοδιότητες και πόρους αλλά και μια ριζική αλλαγή στην αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης. Η Πολιτεία χρειάζεται να δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Δήμους, να προχωρήσει σε διοικητική και φορολογική αποκέντρωση, να τους ενισχύσει με πόρους, ανθρώπινο δυναμικό  και νέες αρμοδιότητες.

Οι Δήμοι πρέπει να έχουν ρόλο στη διαμόρφωση των προτάσεων για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να διαμορφώνουν στρατηγική και σχέδια τοπικής ανάπτυξης,  όπως θα μπορούσαν να είναι για παράδειγμα οι θερμοκοιτίδες start up επιχειρήσεων και οι καινοτόμες δράσεις.

Οι τομείς στους οποίους, κυρίως, εστιάζουμε απ’ την πλευρά μας είναι της βιώσιμης διαχείρισης του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης σε συνδυασμό με την κυκλική οικονομία, της δημιουργίας μια πράσινης, «έξυπνης», φιλικής προς όλους πόλης και Δήμου σε συνάρτηση με την έξυπνη κινητικότητα. Επίσης, η λήψη πρωτοβουλιών για ένα διαφορετικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που θα στηρίζεται στη διασύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία.
 

- Συμφωνείτε με την δημιουργία των υδατοδρομίων στα Ιόνια νησιά;

Φυσικά. Είναι μια προοπτική που θα αναβαθμίσει το δίκτυο μεταφορών και το τουριστικό μας προϊόν. Η δημιουργία υδατοδρομίων θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη του τουρισμού, όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε όλα τα Ιόνια νησιά. Το όφελος  δεν θα περιοριστεί μόνο στον τουριστικό τομέα, αλλά θα αποτελέσει θετικό πρόσημο για την κοινωνία και την οικονομία γενικότερα, δεδομένης της μεταφοράς αγαθών και επιβατών, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, τις αεροδιακομιδές και τη συνολικότερη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Τα υδροπλάνα θα ανοίξουν νέες προοπτικές σε συνδυασμό με την κρουαζιέρα, αφού θα αναπτυχθούν νέα πακέτα τουριστικών προορισμών για όλα τα Ιόνια νησιά. Το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας έχει  ήδη αδειοδοτηθεί.


- Η Κέρκυρα αντιμετώπισε πολλαπλά προβλήματα με τα σκουπίδια. Εικόνες με βουνά από σκουπίδια. Εγγυάστε πως δεν θα ξαναδούμε κάτι παρόμοιο;

Έχουμε οριστικά αφήσει πίσω μας τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Για μένα ήταν δέσμευση απέναντι στον κερκυραϊκό λαό να μην ξαναζήσει αυτή την φρίκη, που μας δυσφήμισε σε όλο τον κόσμο. Μέχρι να γίνει και να λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο νησί σε συνδυασμό με τα συστήματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική  λύση εκτός από τη μεταφορά.

Τη λύση αυτή επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή. Μετά τις δημοτικές εκλογές  και πριν αναλάβουμε ακόμη, με μεγάλες και επίπονες προσπάθειες καταδείξαμε ότι η μεταφορά ήταν η μοναδική βιώσιμη, ρεαλιστική και υλοποιήσιμη λύση και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, προετοιμάσαμε το έδαφος για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην ΜΕΑ Κοζάνης. Όσο εμείς παλεύαμε κάποιοι αντιπολιτεύονταν και μας έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορεί να γίνει. Και το κάναμε πράξη. Κυρίως ,όμως, αποδείξαμε ότι όταν στη δημοτική αρχή υπάρχουν άνθρωποι με θέληση και αποφασιστικότητα και όταν το κεντρικό κράτος έχει την πολιτική βούληση και αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και των δήμων, οι ρεαλιστικές διεκδικήσεις και οι τεκμηριωμένες λύσεις γίνονται πραγματικότητα.

Η μεταφορά απορριμμάτων στην Κοζάνη πραγματοποιείται χωρίς να επιβαρυνθεί με πρόσθετο οικονομικό βάρος και κόστος ο δημότης. Παράλληλα, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ξεκίνησε να λειτουργεί η ανακύκλωση που ήταν σχεδόν μηδενική τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αναπτυχθεί συστήματα για ανακύκλωση σε περισσότερα ρεύματα (μπαταρίες ,τονερ, μελανοδοχεία, λαμπτήρες, φωτοσωλήνες, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, αποτσίγαρα κ.α.). Έχει βελτιωθεί η αποκομιδή και η λεγόμενη μικροκαθαριότητα, ενώ έχουμε ενταχθεί σε προγράμματα για τη διαλογή στην πηγή, για τη χωριστή αποκομιδή του καφέ κάδου(οργανικού), για τη δημιουργία πράσινων σημείων και γωνιών ανακύκλωσης, αλλά και την εκπαίδευση των δημοτών, τα οποία θα αποφέρουν τα θετικά τους αποτελέσματα στο επόμενο διάστημα. Επιπλέον, θα ανανεώσουμε σύντομα το στόλο οχημάτων καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου μας μέσω leasing και από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εργαζόμαστε καθημερινά για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο επίπεδο καθαριότητας και καλύτερες υπηρεσίες αποκομιδής, ώστε ο πολίτης να έχει την καθαριότητα που του αξίζει αφού πληρώνει για το σκοπό αυτό. Οι δημότες είναι αυτοί που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και θα μας κρίνουν εκ του αποτελέσματος.

- Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο στη διοίκηση του δήμου, τι έχετε κάνει καλά και τι όχι;

Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που βρισκόμαστε στο τιμόνι του Δήμου έχουμε δώσει μια νέα πνοή σε όλους τους τομείς ευθύνης μας. Έχουμε, βέβαια, ξεβολέψει και ανησυχήσει πολλούς, γιατί δεν συμβιβαστήκαμε με την παρακμή και την ακινησία στην οποία είχε οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια η Κέρκυρα.

Το σημαντικότερο είναι ότι πετύχαμε τη μεταφορά των απορριμμάτων  δίνοντας λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το νησί. Για εμάς ήταν λόγος τιμής προς τους δημότες μας και το κάναμε πράξη. Βελτιώσαμε την καθημερινότητα με συνεχείς παρεμβάσεις, εντάξαμε μεγάλα έργα, ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας.

Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα με τις αδειοδοτήσεις και τις εγκρίσεις για να ‘’τρέξει’’ ο διαγωνισμός για το νέο εργοστάσιο απορριμμάτων. Τον παραδώσαμε έτοιμο και πλέον άλλοι έχουν την ευθύνη για να ολοκληρωθεί και να υπάρξει σύντομα ανάδοχος.

Βελτιώσαμε την καθαριότητα που ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κέρκυρας, δημοπρατήσαμε έργα που οι χρηματοδοτήσεις τους ήταν σε ύπνωση και κινδύνευαν να χαθούν σε οδοποιία, αγροτική οδοποιία, βελτίωση  σχολικής στέγης, αναπλάσεις περιοχών, εμβληματικά ιστορικά κτήρια, παιδικές χαρές. Στο επόμενο διάστημα θα επικεντρώσουμε την προσπάθεια μας στη δημοπράτηση ακόμα περισσότερων μεγάλων έργων που θα εντάξουμε στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, εγχώρια και ευρωπαϊκά, για τη βελτίωση των υποδομών, του κυκλοφοριακού, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη, τη βελτίωση υποδομών εκπαίδευσης και αθλητισμού, αλλά και την ανάδειξη του πολιτισμικού μας πλούτου.


- Τέλος, γνωρίζετε αν υπάρχουν περιστατικά παρενόχλησης στους χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ποια είναι η άποψη σας και ως δικηγόρος και ως δήμαρχος για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας; Κινδυνεύει η χώρα να συρθεί σε μία λασπομαχία, όπου αθώοι και ένοχοι μπορεί να μην ξεχωρίζουν;

Πιστεύω ότι έχει σπάσει πλέον το φράγμα της σιωπής. Όλοι πρέπει να μιλούν για φαινόμενα παρενόχλησης, άσκησης βίας ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης που μολύνουν ανεξίτηλα τις ανθρώπινες σχέσεις και διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή. Είναι χυδαίο και απάνθρωπο να μένουν αλώβητες τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα και να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να αποκαλύψουν τυχόν περιστατικά άσκησης κάθε είδους βίας εναντίον τους και να καταλάβουμε ότι η σιωπή είναι η μεγαλύτερη προστασία των θυτών. Τάσσομαι στο πλευρό όλων αυτών που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν τέτοιες συμπεριφορές και πράξεις εναντίον τους. Στους χώρους εργασίας του Δήμου μας δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι κάθε καταγγελία πρέπει να γίνεται εκεί που πρέπει, δηλαδή στη δικαιοσύνη και η διερεύνηση της να είναι απόλυτη και ξεκάθαρη. Και φυσικά θα πρέπει να διαχωρίζονται οι περιπτώσεις, ώστε  όσοι σκοπίμως διασύρουν ή δυσφημούν άλλους ανθρώπους να υφίστανται και τις συνέπειες.

Πηγή: In.gr/Χρήστος Ράπτης