Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

20€ κεφαλικό τέλος στην κρουαζιέρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΘ
08 Σεπτεμβρίου 2024 / 14:43
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Τον περιορισμό της συσσώρευσης σε ορισμένους προορισμούς και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, τόσο κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ όσο και κατά την συνέντευξη Τύπου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δεν υπάρχει υπερτουρισμός αλλά παρατηρείται σημειακή και ορισμένου χρόνου επιβάρυνση σε ορισμένες δημοφιλείς περιοχές, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου του Ιόνιαν, Ν. Πατρινού. Σαν παράδειγμα ανέφερε την κρουαζιέρα και τους προορισμούς της Μυκόνου και της Σαντορίνης, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική πρόθεση επιβολής κατά κεφαλήν τέλους κρουαζιέρας 20€, το οποίο θα χρηματοδοτεί στην συνέχεια ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Τόσο κατά την ομιλία του το Σάββατο στο Βελίδειο όσο και κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως το τέλος αυτό θα επιβάλλεται κλιμακωτά σε άλλους προορισμούς και δεν θα είναι παντού το ίδιο.

Παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλημάτων με την εκτός σχεδίου δόμηση, ιδιαιτέρως στις τουριστικές περιοχές και μίλησε για γριφώδη κατάσταση για την οποία αναμένεται και κρίση του ΣτΕ. Άλλωστε ως γνωστόν αυτήν την περίοδο εκπονούνται Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια ανά την Επικράτεια και στους δήμους Κερκύρας και Παξών, που θα αποδώσουν εντέλει χρήσεις γης και όρους δόμησης και θα ολοκληρωθούν στην προσεχή διετία.

Όσο για τα σκουπίδια στηλίτευσε τις τηλεοπτικές εικόνες με τις παράνομες χωματερές, ζητώντας από την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.