Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιατροί ΕΣΥ: Το "εντέλλεσται" απαράδεκτο, στελεχώστε το νοσοκομείο!

ΕΓΕΣΥΚ
23 Σεπτεμβρίου 2016 / 21:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα 23/09/2016 Γενική Συνέλευση με τα ακόλουθα συμπεράσματα:

1. Τα εντέλλεσθαι προς συναδέλφους προκειμένου να καλυφθούν οι μηνιαίες εφημεριακές ανάγκες ειναι απαράδεκτα, καθώς σημαίνουν υπέρβαση του μηνιαίου πλαφόν σε προσωπικό ήδη κοπωμένο. Όπου προκύπτει ανάγκη για εντέλλεσθαι σημαίνει πως η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει καλύψει επαρκώς τις ανάγκες σε προσωπικό και οφείλει να μεριμνήσει για τη πλήρη στελέχωση τμημάτων-κλινικών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.
2. Σε ότι αφορά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ζητάμε την προκύρηξη των μόνιμων θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμμα του νοσοκομείου (τρεις θέσεις ειδικευμένων ιατρών με αποδεδειγμένη εμπειρία στην επείγουσα ιατρική η μία εκ των οποίων είναι ήδη καλυμένη με ορθοπεδικό) καθώς και προκήρυξη θέσεων Επικουρικών Ειδικευμένων Ιατρών με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής και εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
3. Είναι απαραίτητο  να λειτουργήσει χώρος Διαλογής των περιστατικών παρουσία διοικητικού υπαλλήλου, ειδικευμένου Ιατρού, νοσηλευτή και προσωπικού ασφαλείας (security). Αυτό θα βοηθήσει στην ορθολογική διαχείρηση της προσέλευσης στα ΤΕΠ, την άμεση αντιμετώπιση των απειλητικών για τη ζωή συμβαμάτων, τη διαχείρηση των περιστατικών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας εκτός ΤΕΠ και τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών. Δεδομένου ότι από συζητήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν δεν διαφαίνεται άμεσα η αναβάθμιση και επέκταση του ωραρίου στο ΠΕΔΥ της Πόλης που θα μπορούσε να μειώσει τον όγκο των περιστατικών στα ΤΕΠ και προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά η διαλογή προτείνουμε η διαδικασία να γίνεται από τους γενικούς γιατρούς κάτι που άλλωστε  έχει προταθεί κατά το παρελθόν από τους ίδιους.
4. Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση παρελθούσας απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την παροχή κινήτρων σε Ιατρούς προς κάλυψη θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού.
5. Συμφωνούμε με τη μετακίνηση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας που συμβάλλει στην ορθολογική χρηστή οικονομική διαχείρηση του Νοσοκομείου.
6. Η ΕΓΕΣΥΚ είναι κάθετα αντίθετη στη τροπολογία Αλεξιάδη που προβλέπει αναστολή από 1/1/2017 μέχρι 31/12/2018 για κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια ενώ  θα συνδράμει νομικά όλους τους συναδέλφους που έχουν προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα  για τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους.
7. Στηρίζουμε τις Καθαρίστριες του Νοσοκομείου στο νόμιμο αγώνα τους και καταγγέλουμε οιαδήποτε παράνομη προσπάθεια εκφοβισμού κατά εργαζομένων.
8. Μη παραγνωρίζοντας τις διαχρονικές ευθύνες τόσο των κεντρικών πολιτικών όσο και των τοπικών διοικητικών αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας, και παρά την απογοήτευση και την παραίτηση (μεταφορικά και ουσιαστικά) πολλών πια συναδέλφων, καλούμε σε δημόσιο διάλογο εντός του Νοσοκομείου όλους τους κατέχοντες θέσεις ευθύνης του Νομού (Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια),τους Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας καθώς και κάθε συνδικαλιστικό σωματείο που θέλει να συνδράμει με μόνο σκοπό την έξοδο από το τέλμα.