Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο κίνητρο για τους γιατρούς του νοσοκομείου. Απλήρωτες οι εφημερίες που τους ζήτησαν να κάνουν!

ΕΓΕΣΥΚ/ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
03 Αυγούστου 2024 / 12:37

Υπέρβαση των προβλεπομένων δαπανών σε επίπεδο Περιφερειακής Υπηρεσίας κατανέμεται οριζοντίως σε κάθε δομή της, και στο λειψό σε προσωπικό νοσοκομείο Κερκύρας έτσι που υπηρεσίες/εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν, δεν θα πληρωθούν!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξόργισε τους γιατρούς ΕΣΥ η επιβολή οριζόντιας περικοπής των προβλεπομένων αποζημιώσεων για τις εφημερίες, που επέβαλε η 6η ΥΠΕ. Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, σημαίνει πως η όποια υπέρβαση των προβλεπομένων δαπανών σε επίπεδο Περιφερειακής Υπηρεσίας κατανέμεται οριζοντίως σε κάθε δομή της, και στο λειψό σε προσωπικό νοσοκομείο Κερκύρας έτσι που υπηρεσίες/εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν, δεν θα πληρωθούν! Στην πράξη, η «υπέρβαση» και έτσι η περικοπή είναι της τάξης λίγο παραπάνω από 1500 €. Όμως δεν είναι για τα λεφτά, όπως μας είπε συνδικαλιστής γιατρός, αλλά για το γαμώτο.

Με την αφορμή αυτή, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ (ΕΓΕΣΥΚ) εξέδωσε ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η οποία καταφέρνει, από τη μια, με μεγάλη επιτυχία να εξαναγκάζει τους γιατρούς σε υπερβάσεις εφημεριών για να μη διαλυθεί το σύστημα υγείας, και από την άλλη να δείχνει την ίδια μαεστρία στην περικοπή των αποζημιώσεων για αυτές τις εφημερίες. Ας κοιτάξουν λοιπόν οι αρμόδιοι κατάματα τους παθολόγους και τις άλλες ειδικότητες του Γενικού Νοσοκομείου και να τους εξηγήσουν γιατί κάνουν περικοπές στα δεδουλευμένα τους. Είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς περιμένουν να βρεθούν ιατροί να στελεχώσουν το ΕΣΥ, αφού σε λίγο θα μιλάμε για εθελοντική εργασία...