Σάββατο 21.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ: "Δώστε μας ότι μας ανήκει δικαιωματικά"

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΓΕΣΥΚ
10 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:43

"Η ΚΥΑ που εκδόθηκε έρχεται να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική των τελευταίων 20 ετών, όπου οι προσαυξήσεις υπολογίζονται με βάση τον μισθό του 1983, σε δραχμές!"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΓΕΣΥΚ). Ο Πρωθυπουργός και ο  Υπουργός Υγείας, με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, επιχείρησαν να παρουσιάσουν την «πολυαναμενόμενη» Κοινή Υπουργική Απόφαση ως απόδειξη της δήθεν αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Έπειτα από 44 μήνες καθυστέρησης, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι ενδιαφέρεται για τους γιατρούς των προβληματικών και άγονων περιοχών, αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα  παρουσιάζοντας ως «τριπλασιασμό» και «εξαπλασιασμό» τη μείωση του επιδόματος αγόνου, που στην πραγματικότητα κλέβει από τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας τα χρήματα που δικαιούνται. Αντί να εφαρμόσουν τους νόμους που ίσχυαν πριν την νέα ΚΥΑ, μειώνουν το επίδομα σε εξευτελιστικά επίπεδα. Το επίδομα για τους ειδικευμένους γιατρούς είναι ντροπιαστικά χαμηλότερο από το αντίστοιχο των αγροτικών γιατρών (400 ευρώ). Αυτή είναι η «στήριξη» που προσφέρουν στην υγεία: περικοπές και εξαπάτηση, ντυμένες με ψεύτικες υποσχέσεις. Αυτή η πολιτική υποτίθεται πως είναι για να «προσελκύσει» γιατρούς στις άγονες περιοχές, αλλά στην πραγματικότητα τους διώχνει μακριά.

Η ΚΥΑ που εκδόθηκε έρχεται να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική των τελευταίων 20 ετών, όπου οι προσαυξήσεις υπολογίζονται με βάση τον μισθό του 1983, σε δραχμές! Έτσι, ένας Επιμελητής Α', που κανονικά θα έπρεπε να λαμβάνει 830 ευρώ επίδομα αγόνου, καταλήγει να παίρνει 88 ευρώ το μήνα, διότι η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει παλιές, παρωχημένες διατάξεις για να μειώσει τις αποδοχές των γιατρών.

Και τώρα, με απίστευτο θράσος, η κυβέρνηση τολμάει να παρουσιάζει αυτή την εξαπάτηση ως «αύξηση». Ο Υπουργός Υγείας, αντί να απολογηθεί, καταφεύγει σε προσβολές, αποκαλώντας τους γιατρούς «κάφρους» και «ανθρωπάκια»! Ας μας απαντήσει λοιπόν: πώς γίνεται η προσαύξηση ενός ετήσιου επιδόματος να είναι μικρότερη από τον μηνιαίο βασικό μισθό; Πόσο ακόμα θα μας υποτιμάτε;

Η αλήθεια είναι απλή: αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι. Αντί να εφαρμόσει το νόμο και να αποδώσει τα οφειλόμενα στους γιατρούς που υπηρετούν στις άγονες περιοχές, προχωρά σε δραστικές περικοπές, ισοπεδώνοντας τα πάντα προς τα κάτω. Σταματήστε να μας αντιμετωπίζετε σαν επαίτες! Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, ζητάμε το αυτονόητο: ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ! ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Οι γιατροί που αγωνίζονται καθημερινά στις πιο δύσκολες περιοχές της χώρας δεν αξίζουν άλλη κοροϊδία. Δώστε μας ό,τι μας ανήκει δικαιωματικά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ