Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΓΕΣΥΚ για τη βιαιοπραγία σε γιατρό του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΕΓΕΣΥΚ
22 Ιουνίου 2023 / 17:54

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι και δε θα γίνουν ποτέ ανεκτές ούτε από την ιατρική κοινότητα ούτε, ελπίζουμε, από το ευρύ κοινωνικό σύνολο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου έχει προκαλέσει ακόμα ένα περιστατικό βιαιοπραγίας κατά γιατρού, από συγγενή θανόντα. Μετά τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ):

«Για μια ακόμη φορά το Γ.Ν. Κέρκυρας γίνεται χώρος βιαιοπραγίας κατά του προσωπικού.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 19/06/23, συγγενείς θανόντος επιτεθήκαν σε ειδικευόμενους ιατρούς της Παθολογικής Κλινικής, προπηλακίζοντας τους τόσο λεκτικά όσο και σωματικά!

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μόνο χάρις στην παρέμβαση της ασφαλείας του νοσοκομείου.
Για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε τα αυτονόητα, ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εργάζονται υπό αντίξοες και συχνά απαγορευτικές συνθήκες, με τραγική έλλειψη προσωπικού και με ελάχιστη ανάπαυση, για πολύ περισσότερους ασθενείς από όσους τους αναλογούν σύμφωνα με τα διεθνή standard και δεν αποτελούν σάκο του μποξ ούτε στόχο εκτόνωσης για κάθε ψυχολογική κατάσταση, χρόνια ή οξεία.

Είναι ήδη πολλά χρόνια που σχολιάζουμε τέτοια φαινόμενα τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν
αντιμετωπιστεί οριστικά, αντιθέτως βλέπουμε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις επαναλαμβάνονται συνεχώς.

Από πλευράς μας, ως ΕΓΕΣΥΚ, δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής στο συγκεκριμένο
όπως και σε κάθε παρόμοιο περιστατικό, και καθιστούμε σαφές ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι και δε θα γίνουν ποτέ ανεκτές ούτε από την ιατρική κοινότητα ούτε, ελπίζουμε, από το ευρύ κοινωνικό σύνολο.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας, και κάθε εμπλεκόμενο φορέα να
εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και προστασία στους εργαζόμενους των νοσοκομείων και όλων των υγειονομικών ιδρυμάτων, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να πράξουν!

Έχουμε επανειλλημένως τονίσει ότι τα νοσοκομεία και όχι ο εργαζόμενος - θύμα της επίθεσης θα πρέπει να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη σε κάθε τέτοιο περιστατικό και προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε ξανά την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς
Έχουμε ήδη ενημερώσει το παρατηρητήριο βίας του Ιατρικού Συλλόγου και είμαστε στη διάθεση του για περαιτέρω δράσεις.

Το σύνολο του προσωπικού, γιατροί και μη, του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νησιού, προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να παρέχουμε τις βέλτιστες δυνατές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες αυτού του νησιού, παρά τις δυσκολίες και ΠΑΝΤΑ βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε ΔΙΠΛΑ στον ασθενή όχι απέναντι σε αυτόν!»