Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πεταμένα στα βράχια τα παγκάκια του Μον Ρεπό ...για πλάκα!

Μον Ρεπό
17 Ιουνίου 2020 / 14:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλα μπήκαν στον πάγο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτός, φαίνεται, από την αχαλίνωτη όρεξη κάποιων για βανδαλισμούς.

Προς αποφυγή συνωστισμού όλοι οι δημόσιοι υπαίθριοι χώροι έκλεισαν, ομοίως, οι λάτρεις του καταπράσινου κτήματος του Μον Ρεπό, αναγκάστηκαν να στερηθούν τους περιπάτους τους, την άθληση, την ξεκούραση τους.



Κι όμως, οι γνωστοί-άγνωστοι, κατάφεραν και πήδηξαν το τοιχίο και βρήκαν τρόπο να «σπάσουν πλάκα», τσακίζοντας τα ξύλινα παγκάκια που είχε τοποθετήσει ο Δήμος πριν από δύο χρόνια.  Όταν η υπηρεσία του Δήμου, πήγε να τα πάρει για να τα συντηρήσει και να τα βάψει, βρήκαν τα απομεινάριά τους πεταμένα στα βράχια… 



Είναι φανερό ότι η πλημμελής φύλαξη του Δήμου δεν επαρκεί για μια τόσο μεγάλη έκταση, ενώ οι κάμερες που είναι τοποθετημένες από την Αρχαιολογία, «πιάνουν» λίγα, συγκεκριμένα σημεία.

Το περιστατικό θυμίζει κάποιους άλλους "πλακατζήδες" που πριν από λίγα χρόνια,  βανδάλισαν και κατέστρεψαν τα καμαρίνια του υπαίθριου θεάτρου του Μον-Ρεπό.  Ή όσους, συχνά πυκνά εκφράζουν τις …καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με ρυπαρογραφήματα σε δημόσια ή ιδιωτικά κτήρια, σε πινακίδες της Τροχαίας, σε αρχαιολογικά μνημεία. Είναι προφανές ότι ο δημόσιος χώρος μέσα στον οποίο ζουν, έχει μικρότερη αξία από το σαλόνι του σπιτιού τους. 





Τα λίγα παγκάκια που απέμειναν, μεταφέρθηκαν για συντήρηση και χρησιμοποιήθηκαν τελικά στην ανάπλαση του Άλσους Ανεμομύλου. Το Μον Ρεπό θα αποκτήσει ξανά παγκάκια σε μια επόμενη εργολαβία, λεφτά να έχουμε να πληρώνουμε δηλαδή. Γιατί προφανώς οι «άγνωστοι» δεν νοιάζονται και πολύ που ετούτες οι ζημιές μεταφράζονται σε χρήμα, το οποίο, όπως θα βεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει δουλέψει στη ζωή του, βγαίνει πολύ δύσκολα, χωρίς ...πλάκα.    
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.