Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

25 Μαΐου στο Νοσοκομείο Κέρκυρας το μηχάνημα ανίχνευσης (και) κορωνοϊού

PCR
18 Μαΐου 2020 / 15:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποδέχθηκε σήμερα το αίτημα της δωρεάς μηχανήματος μοριακών τεστ για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού Covid-19 από τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας προς το Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα είναι ένα από τα  πρώτα Νοσοκομεία τουριστικής περιοχής που θα διαθέτει ένα από τα πλέον αξιόπιστα μηχανήματα για μοριακά τεστ για την ανίχνευση κορονοϊού και άλλων ασθενειών όπως γρίπης, φυματίωσης κλπ.
Πρόκειται για το μηχάνημα GeneXpert με την μέθοδο αυτοματοποιημένου PCR της Αμερικανικής Cepheid, το οποίο σε 40 – 45 λεπτά βγάζει το αποτέλεσμα του τεστ.
Πριν λίγο ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποδέχθηκε το αίτημα της δωρεάς από τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και εάν όλα πάνε καλά, προγραμματίζεται σε συνεννόηση με τον Διοικητή του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδα Ρουμπάτη, η άφιξη του μηχανήματος με τα πρώτα τεστ στο Νοσοκομείο μας, την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.  
Η κίνηση αυτή έχει τεράστια προστιθέμενη αξία, καθώς επιβεβαιώνει διεθνώς ότι η Π.Ε. Κέρκυρας θα είναι υγειονομικά επαρκής και ασφαλής τουριστικός προορισμός!
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και τον Πρόεδρό του, Δημήτρη Καλούδη, και όλους όσους με τις πράξεις και με τις δωρεές τους συνέβαλλαν στην απόκτηση αυτής της δυνατότητας.»