Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΧΕΠΑ και Στεφ. Κορκολής εξοπλίζουν το Τμήμα Νεογνών του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
30 Ιανουαρίου 2024 / 14:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα καινούργια μηχανήματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τρίτο νοσοκομείο της χώρας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που αποκτά σύγχρονο εξοπλισμό για υποστήριξη νεογνολογικών περιστατικών γίνεται το Νοσοκομείο Κέρκυρας, χάρη στη συμβολή της ΑΧΕΠΑ που σε συνεργασία με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Στέφανο Κορκολή, τη Φιλαρμονική Γαστουρίου, το 4ου Γυμνάσιο Κέρκυρας και άλλους υποστηρικτές της προσπάθειας, κατάφεραν να τον χρηματοδοτήσουν. 

Η πρώτη συναυλία του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη δόθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 5 Δεκεμβρίου και επαναλαμβάνεται απόψε 30 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία παράδοσης των ιατρικών μηχανημάτων.

Η ιδέα για τη δωρεά ξεκίνησε πριν τέσσερις μήνες σε συνάντηση στελεχών της ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου, όπου συζητήθηκε η δημιουργία μονάδας αυξημένης φροντίδας νεογνών και ο τρόπος με τον οποίον η ΑΧΕΠΑ θα μπορούσε να σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.

Για τη σημαντική δωρεά δύο απαραίτητων μηχανημάτων, ύψους 25.000 ευρώ, δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου, όπου ταυτόχρονα υπεγράφη και το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής, ενώ έχει ήδη γίνει το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νέα μηχανήματα. 

Η Διοικήτρια Μαντώ Εγγλεζοπούλου τόνισε ότι είναι μια μεγάλη μέρα για το Νοσοκομείο Κέρκυρας. «Με την ΑΧΕΠΑ μιλήσαμε για την ανάγκη να έχουμε το νεογνολογικό μας τμήμα στελεχωμένο και εξοπλισμένο επαρκώς γιατί το οφείλουμε στην κοινωνία της Κέρκυρας. Έδειξε προθυμία να εξοπλίσει ένα μέρος των αναγκών μας. Χρειαζόμαστε πολλά ακόμα μηχανήματα σε αυτό το ταξίδι που έχουμε ξεκινήσει για να λειτουργήσει μονάδα Νεογνών, που είναι ήδη σε πάρα πολύ καλό σημείο. Μπορώ να πω μάλιστα ότι ήταν εύπλοη αυτή η πορεία, καθώς κάθε μέρα έχουμε πολλά εμπόδια μπροστά μας. Ωστόσο είμαστε μια ομάδα: Η Διοίκηση, το Διοικητικό Συμβούλιο, όλοι οι εργαζόμενοι, ακόμα και οι δωρητές, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα εμπόδια.

Είμαστε πολύ περήφανοι για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και ειδικότερα για την παιδιατρική μας μονάδα γιατί όλα τα κάνουμε εμείς οι άνθρωποι. Έχει γίνει πρόσληψη με ειδικότητα Νεογνολόγου, έχουμε στείλει άλλη μια γιατρό και δύο νοσηλεύτριες να εκπαιδευτούν σε ειδική μονάδα στη Θεσσαλονίκη, μια μονάδα που μας εχει υποστηρίξει από την πρωτη στιγμή.

Χτίζουμε κάθε μέρα σε γερές βάσεις και θεωρώ ότι όλο αυτό θα μείνει στην κοινωνία της Κέρκυρας γιατί αυτό τελικά είναι το ζητούμενο».  

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος δήλωσε: «Καταρχάς να συγχαρώ τους Α.Χ.Ε.Π.Α. για την πρωτοβουλία. Πραγματικά είναι μια κίνηση που μας συγκινεί όλους, βλέπουμε ότι πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν όταν υπάρχει καλή συνεργασία και καλά αντανακλαστικά και γι’ αυτό θέλω να σας συγχαρώ διότι όταν γίνατε κοινωνοί  του προβλήματος και αμέσως σε συνεργασία δώσατε απάντηση σε ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Εμείς ως Περιφέρεια θα είμαστε κοντά σας, σε αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως και στο παρελθόν είχαμε μια καλή συνεργασία και αυτή η συνεργασία θα είναι σταθερή και για το μέλλον. Σας διαβεβαιώνω ότι πάντα θα αγκαλιάζουμε και θα στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν και κοινωνικό προσανατολισμό και σε συγκεκριμένη στόχευση όπως είναι τα  θέματα υγείας για να καλύψουν αδυναμίες που έχουν τα  επαρχιακά νοσοκομεία.

Να συγχαρώ και την κυρία Διοικήτρια για τα αντανακλαστικά που επέδειξε αποδεχόμενη  αυτή την πρόταση και η οποία συνεργάστηκε στενά  για την προετοιμασία, ώστε αν αποκτηθεί και να αξιοποιηθεί όλος αυτός ο εξοπλισμός με τις ανάλογες ειδικότητες και με το επιστημονικό προσωπικό. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία! Εμείς θα είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τέτοιες προσπάθειες!»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.