Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σλοβενία και βαλτικές Χώρες ξεμύτισαν από την καραντίνα!

κορονοϊός
15 Μαΐου 2020 / 17:41

- Ο παγκόσμιος αριθμός θυμάτων του κορονοϊού έχει ξεπεράσει τις 300.000, με τα κρούσματα να πλησιάζουν τα 4,5 εκατομμύρια. Οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερο από το ένα τέταρτο όλων των νεκρών!

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακοίνωσε τον τερματισμό της επιδημίας του κορονοϊού, η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που το έκανε, αφού οι αρχές επιβεβαίωσαν λιγότερες από επτά νέα κρούσματα, κάθε μέρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
 
- Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία άνοιξαν τα σύνορά τους την Παρασκευή, δημιουργώντας το πρώτο προστατευόμενο περιβάλλον ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσουν οι οικονομίες, που επλήγησαν από την πανδημία. Τα κράτη της Βαλτικής κάλεσαν τόσο την Πολωνία όσο και τη Φινλανδία να συμμετάσχουν σε μια πλήρη «ταξιδιωτική ένωση».
 
- Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 2,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους - η μεγαλύτερη μείωση μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 - ωθώντας τη χώρα σε ύφεση.
 
- Οποιοδήποτε εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού δεν θα είναι έτοιμο για χρήση για τουλάχιστον δύο χρόνια, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.
 
- Η Ιταλία πρόκειται να ξεκινήσει τη δοκιμή ενός αντιπροσωπευτικού τεστ 150.000 ανθρώπων σε 2.000 πόλεις και χωριά την επόμενη εβδομάδα για να διαπιστώσει την έκταση της εθνικής εξάπλωσης του ιού, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβερνητικής επιστημονικής επιτροπής στο κοινοβούλιο, την Πέμπτη.
 
- Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa σχεδιάζει να επαναλάβει περίπου 1.800 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 130 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων του Λος Άντζελες, του Τορόντο και της Βομβάης έως τα τέλη Ιουνίου.
 
- Το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε το προβάδισμα για τα Abbott Laboratories που εδρεύουν στις ΗΠΑ, να ερευνήσουν για το τεστ αντισωμάτων, λίγο μετά την ίδια έγκριση στην ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας την Παρασκευή, καθώς ελπίζει έτσι να επιταχύνει το άνοιγμα της οικονομίας.
 
- Πάνω από το ένα τέταρτο όλων των θανάτων στα κέντρα φροντίδας στην Αγγλία και την Ουαλία από την αρχή της επιδημίας αφορούσαν στο COVID-19, έχουν δείξει νέα στοιχεία του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής. Οι αριθμοί έχουν επίσης αποκαλύψει ότι περισσότερα από το ένα τρίτο των Κέντρων φροντίδας (σ.σ. Γηροκομεία) στην Αγγλία έχουν καταγράψει πλέον ένα κρούσμα ιού κοροναϊού.
 
- Οι υπουργοί Υγείας από τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ιαπωνία πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή για να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας στην παγκόσμια εκστρατεία κατά του ιού.