Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοικητής Νοσοκομείου Κέρκυρας: Αντέξαμε, πιο δύσκολη η δεύτερη φάση (video)

Νοσοκομείο Κέρκυρας
08 Μαΐου 2020 / 16:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Νοσοκομείο Κέρκυρας άντεξε σε αυτό το πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης

και πέτυχε να μην προσβληθεί από τον κορωνοϊό κανένας εργαζόμενος, ενώ τα λίγα κρούσματα που εντοπίστηκαν νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς των Ιωαννίνων.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Διοικητής και η Επιτροπή Λοιμώξεων στου Νοσοκομείου, έγινε ένας γενικός απολογισμός αυτής της πρώτης φάσης λειτουργίας στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. 

Ο Διοικητής Λεωνίδας Ρουμπάτης θέλησε να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό για τις προσπάθειές του αλλά και τους ασθενείς που έδειξαν κατανόηση στις έκτακτες συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. 
Ζήτησε δε την ίδια κατανόηση στη δεύτερη φάση που θα είναι πιο δύσκολη καθώς ανοίγουν τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία. 

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Ηλίας Παπανικολάου, η Παθολόγος Κλαίρη Μανάτου και ο Διευθυντής Νοσηλευτικού Προσωπικού Γιάννης Τριανταφυλλούδης.

Δόθηκε έμφαση στις ανάγκες των χρονίως πασχόντων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν παραμελήσει την υγεία τους λόγω φόβου, με τραγικά ενίοτε αποτελέσματα. Τονίστηκε ότι οι ασθενείς δεν πρέπει να αμελούν τις ανάγκες τους και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται τον γιατρό τους. 

Σχετικά με τις κλίνες Εντατικής Θεραπείας, για τις οποίες είχε ανακοινωθεί από τη Διοίκηση ότι έχουν διπλασιαστεί (συνολικα τώρα δέκα), ο κ. Τριανταφυλλούδης απάντησε ότι υπάρχει ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός και ανάμενεται εντός του μήνα να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις για να είναι πλήρως λειτουργικές.   

Συνολικά τεστ

Δίνοντας τα στατιστικά, ο  Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Ηλίας Παπανικολάου, ανέφερε ότι από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα, έχουν εξεταστεί  στα ΤΕΠ συνολικά 387 ασθενείς και ελήφθησαν 330 επιχρίσματα για COVID - 19. Ως γνωστόν πέντε ήταν θετικά: Τα δύο από αυτά, δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, παρέμειναν σε κατ' οίκον καραντίνα στο σπίτι τους και ανέρρωσαν. Τρία νοσηλεύτηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου ένας άνδρας δυστυχώς υπέκυψε και δύο ανέρρωσαν και πήραν εξιτήριο. Στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, στον τέταρτο όροφο του Νοσοκομείου Κέρκυρας, νοσηλεύθηκαν  μέχρι σήμερα 70 άτομα.   

Διοικητής: Καμία ερώτηση

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή του, ο Διοικητής Λεωνίδας Ρουμπάτης, ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις και αποχώρησε.