Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Μπήκαν οι βάσεις για Δίκτυο Υδατοδρομίων στα Ιόνια»

Γκίκας Στέφανος
03 Μαρτίου 2020 / 11:46

«Διασφαλίζεται η επέκταση του Δικτύου Υδατοδρομίων και η λειτουργία τους με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης...» υπογράμμισε ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Λιμενικών Ταμείων Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, Λευκάδας και Μεγανησίου και της Δ.Ε.Π.ΑΝ. (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη), για τη δημιουργία του Δικτύου Υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Γκίκας.

Ο κος Γκίκας μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας υπογράμμισε ότι με την υπογραφή της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης διασφαλίζεται η επέκταση του Δικτύου Υδατοδρομίων και η λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Κέρκυρας χαρακτήρισε την εξέλιξη πολύ σημαντική, αφού επιταχύνεται η διαδικασία αδειοδότησης, εξοπλισμού και λειτουργίας νέων υδατοδρομίων.

Εξήγησε δε, ότι στη σύμβαση δεν συμπεριλαμβάνονται η Κέρκυρα και οι Παξοί, καθώς διαθέτουν ήδη αδειοδοτημένα υδατοδρόμια. Στόχος της Περιφέρειας και των συμπραττομένων μερών είναι η σύμβαση να υλοποιηθεί σε έξι μήνες αφού τεθεί σε ισχύ.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας υπογράμμισε το γεγονός ότι το κόστος των έργων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συνεπώς δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση της Περιφέρειας.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη ΝΔ χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα–Τσαγκαροπούλου και του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης, αφού μπήκαν οι βάσεις για την -σε σύντομο χρόνο- ολοκλήρωση του διευρυμένου Δικτύου Υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά, το οποίο αποτελεί πιλοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Τόνισε, εξάλλου, ότι για την ΝΔ, η ύπαρξη πυκνού Δικτύου Υδατοδρομίων συνιστά βασικό εργαλείο ανάπτυξης και για αυτό η Κυβέρνηση προέβη σε άμεση υλοποίηση της προεκλογικής της δέσμευσης, ψηφίζοντας αρχές Φεβρουαρίου τον ν. 4663/2020, που απλοποιεί την διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων.

Τέλος, ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία επανέλαβε τα οφέλη από την λειτουργία ενός Δικτύου Υδατοδρομίων και την συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων.